• 2

"Da mi dođe Rakel Velč, ne bih je dao za Lulin mali prst": Bata je voleo svoju suprugu kao niko

- Ne postoji žena na ovom svetu koja bi se sa Lulom mogla uporediti, bar ja tako mislim i osećam - naveo je svojevremeno Bata Živojinović

  • 2

Velimir Bata Živojinović važio je za porodičnog čoveka, što je i nebrojano puta isticao u intervjuima. U razgovoru za RTV reviju davne 1971. godine, legenda srpskog glumišta objasnio je koliko je privržen svojoj porodici i koliko obožava suprugu Lulu.

- Kad sam slobodan, putujemo svi zajedno. Evo, i ovo leto provodimo krstareći jadranskom obalom - kao mala čerga. A sa Lulom sam obišao čitavu Evropu i vodio je na sve veće festivale, od Kana do Moskve - rekao je Bata i nastavio:

Lula i Velimir Bata Živojinović

Lula i Velimir Bata Živojinović Foto: Profimedia/ATA Images

- Naravno, u ovom našem filmskom svetu nije sve ružičasto. I Lula to dobro vidi. Mnoge stvari joj se ne dopadaju, ali ona o tome ne govori, niti komentariše. Od glumaca do šminekra i električara - sve ih poznaje, kao i moje partnerke. O filmskom svetu se svašta priča i najviše - izmišlja. Da bih Lulu uverio u pravu istinu, vodio sam je na mnoga snimanja. Sad joj je sve jasno - izjavio je slavni glumac svojevremeno i dodao:

- Čitam o romansama raznih glumaca i glumica. Ma, da mi dođe Rakel Velč, ne bih je dao za Lulin mali prst. Ne postoji žena na ovom svetu koja bi se sa Lulom mogla uporediti, bar ja tako mislim i osećam - naveo je Bata.

Velimir Bata Živojinović preminio je 22. maja 2016. godine, dok nas je Lula Živojinović napustila 20. decembra 2019. godine, posle kratke i teške bolesti.

(Telegraf.rs/Yugopapir/Dragan Gajer/odlomak iz feljtona RTV revije (1971.))

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima