≫ 

Na komičare koji su pravili parodiju o Isusu bačeni Molotovljevi kokteli

U požaru, koji je brzo ugašen, niko nije povređen

  • 0
Film o Isusu Hristu, Hrist homoseksualac Printskrin: Youtube / Domingo Espetacular

Na sedište brazilske grupe komičara Porta dos Fundos, u Rio de Žaneiru, koja je pre nekoliko nedelja objavila na Netfliksu film koji prikazuje Isusa kao homoseksualca, na Badnje veče bačeni su molotovljevi kokteli.

Božići specijal koji je snimila ova grupa "Prvo iskušenje Hrista", je komediji od 46 minutna. Ona prikazuje Isusa kako dovodi kući svog navodnog dečka Orlanda kako bi ga upoznao sa Svetom porodicom.

Komedija je uvredila hrišćane, pa je oko dva miliona ljudi potpisalo peticiju kojom traži da se ukloni emisija,  a na Badnje veče je njihovo sedište gađano molotovljevim koktelima.

Brazilska grupa koja je poznata po snimanju parodija saopštila je da je čuvar uspeo da ugasi požar i da niko nije povređen, prenosi Rojters.

Film o Isusu Hristu, Hrist homoseksualac, molotovljev koktel na komičare filma Printskrin: Youtube / E-NOTÍCIAS

Državna policija u Riu nije odmah bila dostupna za komentare, a Netfliks je odbio da se oglasi tim povodom.

- U rano jutro 24. decembra, na Badnje veče, sedište Porta dos Fundos bilo je žrtva napada. Na našu zgradu su bačeni molotovljevi kokteli -  objavljeno je na sajtu ove glumačke grupe koja je osvojila jednu Međunarodnu Emi nagradu za svoj praznični specijal prošle godine.

- Idemo dalje, ujedinjeniji, jači, inspirisaniji i u uverenju da će zemlja preživeti ovu oluju mržnje i da će ljubav prevladati paralelno sa slobodom govora - saopštili su komičari i dodali da su snimci sa sigurnosnih kamera predati vlastima.

U Brazilu živi najveća svetska katolička zajednica, kao i sve veća evangelička zajednica koja ima sve jači politički uticaj.

Isus Hrist, katolička crkva, Veliki petak, Uskrs Foto: Tanjug / AP

Predsednik Žair Bolsonaro, koji je sebe opisao kao "ponosnog" homofoba, u jednom intervjuu je rekao da bi više voleo da mu je sin mrtav nego da je gej.

Bolsonaro je ranije ove godine suspendovao finansiranje serije filmova, uključujući i one sa LGBT temama, ali je tu odluku kasnije poništio savezni sud.

Njegov sin Eduardo Bolsonaro, nedavno je na svom tviter nalogu nazvao božićni specijal grupe Porta dos Fund "smećem", napisavši da oni ne predstavljaju brazilsko društvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA