≫ 

Filmovi iz 2019. godine koje ste možda propustili, a trebalo bi da ih pogledate

Neki su bili dobri, neki lošiji, a ovo su neki od njih koje ne bi trebalo da propustite

  • 0
Film Bracna prica

Film Bračna priča Foto: Profimedia

Veliki broj filmskih ostvarenja snimljen je tokom 2019. godine. Novi "Kralj lavova" (Lion King), kao rimejk Diznijevog animiranog filma, sa glasovima koje daju Bijonse i Donald Glover. Puno euforije izazvalo je i pojavljivanja novog nastavka "Ratova zvezda" (Star Wars). Tu je i četvrti deo "Priče o igračkama" (Toy Story 4) kao i nastavak sage o superherojima "Osvetnici: Kraj igre" (Avengers:Endgame). Pored ovih bioskopskih blokbastera, evo liste filmova koje takođe ne bi trebalo da propustite.

"Priča o braku" (Marriage Story)

 

Film u kojem glavne uloge tumače Adam Drajver i Skarlet Johanson, govori o teškoćama razvoda dvoje supružnika koji treba da nađu načina kako da ova životna trauma ne naškodi njihovoj ćerci. Režiju potpisuje Noa Bombah, a kritičari ovaj film opisuju kao iskren pogled na realnost razvoda.

"Svetionik" (The Lighthouse)

 

Crno beli horor film o dvojici čuvara svetionika na izolovanom ostrvu koji na sve načine pokušavaju da sačuvaju mentalno zdravlje. Glumački duo čine Viljem Defo i Robert Petison a priča je, iako mračna, ispričana na uzbudljiv način i uz to i odlično snimljena, navodi Brain Berries.

"Kralj" (The King)

 

Glavna uloga poverena je Timoti Šalameu, zvezdi u usponu, te je možda to već dovoljan razlog da se pogleda ovaj film. Ostali dobri razlozi za gledanje su uspešno ostvarene uloge Roberta Petisona i Lili Rouz Dep. Film oslikava engleskog kralja Henrija V na način kako do sad nije bio predstavljen. To nije priča puna važnih datuma iz istorije već pomalo intimistički osvrt na život ovog monarha u kojem preovlađuju njegove misli, osećanja, sumnje.

"Laka devojka" (An Easy Girl)

 

Priča o dve devojke koje se sreću na francuskoj rivijeri. Jedna od njih je skromna i stidljiva, ali inteligentna i odlučna, a cilj joj je da upiše prestižni fakultet kako bi potom mogla da pronađe dobro plaćen posao. Druga je lakomislena i sklona flertovanju, a uz to odlično zna kako da privuče pažnju muškaraca. Njih dve se sreću i odlučuju da krenu na putovanje koje će ih obe promeniti.

"Atlantik" (Atlantics)

 

Ovaj film predstavljen je kao najbolji senegalski film u poslednjih pedeset godina. On govori o ljudima kojima se smučilo da žive u bedi i koji odlučuju da napuste domovinu kako bi potražili bolji život negde drugde. Jedan od njih, mladi dizač tegova Sulejman shvata da mu sloboda kao ni bogatstvo ništa ne vrede ako sa sobom ne povede sedamnaestogodišnju Adu.

"Smrt i život Džona F. Donovana" (The Death and Life of John F. Donovan)

 

Džon Donovan je zvezda tinejdž filmova i serija. On je uspešan, ali primoran da skriva svoju seksualnu orijentaciju kako bi sačuvao posao i blistavu karijeru. Kada novinari dođu u posed podataka iz njegove privatne sfere, čitav život kreće da mu se urušava.

"Ford protiv Ferarija" (Ford Vs Ferrari)

 

Met Dejmon i Kristijan Bejl, kroz uloge koje tumače, oživljavaju duh rivalstva između automobilskih giganata Forda i Ferarija koji su bili spremni na sve kako bi se domogli prvog mesta na šampionatu u Le Manu, 1966. godine.

"Njen miris" (Her Smell)

 

Beki i njen život pank zvezde na vrhuncu karijere, kojoj se slava negativno odražava na psihičko zdravlje, tema su ovog filma. Osnovno pitanje koje se postavlja je da li će ona ikad više moći da bude srećna, a odgovor nije tako lak da bi se unapred mogao pretpostaviti.

"Umetnost vožnje po kiši" (The Art Of Racing In The Rain)

 

Iako je glavni lik u filmu zlatni retriver po imenu Enco Ferari, ovo nije tipičan film o psu već priča o prijateljstvu, ljubavi i podršci. Pas je najlojalniji prijatelj svom gazdi, vozaču formule i njih dvojica zajedno prolaze i dobro i zlo koje život sa sobom nosi.

"Vudstok: Tri dana koja su odredila generaciju" (Woodstock: Three Days That Defined a Generation)

 

Film koji govori o bezmalo najvećem događaju u istoriji muzike. Ukoliko želite da proživite to na svoj način i otkrijete više o samom Vudstoku, pogledajte  priču o stvaranju hipi manifesta.

Video: Neobična vozila za one sa istančanim ukusom i dubokim džepom

T. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA