• 10

Feđa Stojanović o Nedi: "Depresija je bila zlo u njenom životu, pila je lekove, išla kod psihijatra"

- U zadnjih nekoliko godina najviše ju je pogodila prvo bolest supruga, a onda njegova smrt - ispričao je glumac kroz šta je prolazila njegova prijateljica

  • 10

Poslednjih godina glumac Feđa Stojanović delio je scenu sa preminulom Nedom Arnerić. U trenucima dok nisu igrali na daskama koje život znače, vodili su prijateljske razgovore u kojima mu je Neda često govorila kako se bori sa opakom bolešću.

Kako je Feđa ispričao za "Blic", glumica koja je više od pedeset godina provela u svetu kinematografije, nije uspela da dobije bitku sa depresijom.

- Igrali smo dosta tokom njene karijere, poslednjih godina radili smo predstavu "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo". To je izuzetno volela. Za sve ove godine prolazila je kroz neverovatne faze. U zadnjih nekoliko godina najviše ju je pogodila prvo bolest supruga, a onda njegova smrt. Iskreno rečeno, dolazila je do ređe dobrih raspoloženje, često je bila u depresijama. Pokušala je da se ubije, pre nekoliko godina, što je bio uzrok tog njenog stana - započinje priču glumac koji dodaje da još nije skupio hrabrosti da se čuje sa Nedinim bratom i govori kako misli da je posledica smrti lekovi koje je uzimala.

Neda Arnerić preminula, In Memoriam

Foto ilustracija: Telegraf/ATA Images

- Ne znam kako je umrla, da li je pokušala da sebi oduzme život ili je priorodna smrt. Njen život je bio ogroman depresija, često mi je pričala kako je pod lekovima, da ide kod psihijatra. Možda je njena smrt upravo posledica svih tih lekova koje je uzimala. Depresija je zlo u njenom život. U njenoj glavi se svašta izmešalo. Imala je takav život, a najveći problem je bio taj što je preskočila mnoge faze u svom životu. Nije imala detinjstvo, kao devojka nije izlazila već je mnogo snimala i radila, te na čovek to ostavi mnoge posledice, što je i sama znala da kaže - izjavio je Stojanović.

Poslednji put su zajedno igrali predstavu, nakon toga je Neda žurila da se spremi za put, jer se radovala odlasku u Indiju, gde je otišla kako bi uz pomoć meditacije i joge uspela da se reši depresije.

Feđa Stojanović

Foto: ATA Images

- Pre mesec dana smo gostovali, video sam da se potpuno oporavila. Nije baš bila stara Neda, ali se videlo da sve ide na bolje. Rekla mi je da to zato što je išla u Indiju na proputovanje sa joginima gde je provela mesec i po dana. Posle toga je otišla u Austriju na skijanje, jer tamo ima neki manji stančić. Čuli smo se i pitam je kako si? Tada mi je rekla:"Nije onako kako sam očekivala, ali sam se oporavila, tu su mi prijatelji, te ne mogu da pričam. Čućemo se..." Nikada se posle toga nismo čuli... - objasnio je glumac.

Neda Arnerić preminula je u 67. godini života, u svom stanu u Beogradu.

Nedu je za trpezarijskim stolom pronašao njen brat. Nije bilo tragova nasilja. Vrata stana glumice bila su zaključana. Tada je Nedin brat pozvao bravara koji je otvorio vrata.

Video: Tužan početak godine: Otišla je Neda Arnerić

(Telegraf.rs/ Blic)

Komentari

  • Dragan

    Ipak, neočekivano. A i tužno, tako mi je žao, bila je tako mila i draga osoba. Mislim da joj se moglo pomoći sa tom depresijom, ali se izgleda nije snašla ni ona ni ljudi oko nje. Šteta. Depresija je uzrokovana najčešće potisnutim traumama iz detinjstva.

  • Dasa

    E depresijo prokleta ,koliko ih nosis i još ces,gora od svake bolesti..

  • Vuco

    Crni Fedja, gde javno da govoris o tako intimnim stvarima, sto ti Neda u poverenju saopsti?? Gde ce ti dusa covece..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima