Dikaprio i De Niro potvrdili saradnju u sledećem ostvarenju Martina Skorsezea

Film čuvenog reditelja će nositi naslov "Killers of the Flower Moon"

  • 0
Leonardo Dikaprio i Robert de Niro Foto: Tanjug/AP

Robert de Niro je ovogodišnji dobitnik životnog priznanja američkog Udruženja filmskih glumaca, a čast da ga predstavi imao je niko drugi do Leonardo Dikaprio, koji je sa De Nirom poslednji put igrao 1993. u filmu "Dečakov život".

Dikaprio se u govoru pre samog uručenja osvrnuo na plodonosnu saradnju De Nira i reditelja Martina Skorsezea, koja nam je u proteklih pola veka podarila kultna ostvarenja poput "Taksiste" i "Razjarenog bika", dok je njihovo poslednje delo, "Irac"ovogodišnji kandidat za Oskara za najbolji film.

- Mnogo toga sam naučio od obojice (De Nira i Skorsezea). Srećan sam što mogu da ih nazovem svojim saradnicima. Boba još od snimanja "Dečakovog života", a Martija od "Bandi Njujorka". Istinska mi je čast što ću nakon 30 godina imati priliku da ponovo glumim pored Boba u predstojećoj drami Martina Skorsezea, "Killers of the Flower Moon" - saopštio je Dikaprio.

Film će biti zasnovan na istinitim događajima

Skorsezeovo naredno ostvarenje biće zasnovano na knjizi Dejvida Grena Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI, prema navodima UNILAD-a.

Radnja filma smeštena je u 20-im godinama prošlog veka i govori o porodici američkih domorodaca iz plemena Osejdž, koji su svojevremeno bili najbogatija nacija na svetu zahvaljujući nafti pronađenoj na njihovoj teritoriji.

Pomama za naftom je u toku prve četvrtine 20. veka prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika plemena Osejdž, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Leonardo Dikaprio i Robert de Niro Foto: Tanjug/AP

Za Dikapria će ovo biti šesti film koji snima sa Skorsezeom, prvi nakon "Vuka sa Vol Strita" iz 2013. godine.

(N.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA