Preminuo čovek koji je pozajmljivao glas junacima crtaća "Zmajeva kugla"

Reč je o "izuzetno retko talentovanom sinhronizatoru i veoma simpatičnom i zabavnom čoveku"

  • 0
Dragon Ball Z Printskrin: Youtube

Brajs Armstrong, narator popularne animirane TV serije "Zmajeva kugla" (Dragon Ball), preminuo je u 84. godini u svom domu u SAD-u.

Kako piše 9gag, ovo je tužna vest za sve ljubitelje animiranih serija, a pogotovo one starije generacije koje su ga upamtile baš po "Zmajevoj kugli" i mnoštvu karaktera kojima je pozajmljivao glas.

Vest o smrti Armstronga potvrdila je Marry Collins Agency obaveštavajući javnost da je njihov dragi klijent i prijatelj preminuo 10. januara u svom domu prirodnom smrću.

- Svi oni koji ne poznaju lik i delo Brajsa Armstronga, s obzirom na to da je u penziju otišao 2009. godine, reč je o izuzetno retko talentovanom sinhronizatoru i veoma simpatičnom i zabavnom čoveku - naveli su u saopštenju.

Brajs Armstrong je svoju karijeru započeo 1964. godine na radiju da bi nakon toga, u kasnim 80-im godinama počeo da pozajmljuje glas za reklame.

- U tom periodu bila sam agent za traženje talenata u Bloom agenciji i imala sam čast da sarađujem sa Armstrongom, a kasnije i da ga imam za doživotnog kolegu, talentovanoj osobi kojoj sam odlučila da budem doživotni menadžer- rekla je predstavnica Mary Collins Agency.

Brajs Armstrong je rođen 3. januara 1936. godine u Teksasu u SAD-u. Njegova supruga Marijana je preminula u 42. godini, što je ovog talentovanog čoveka mnogo potreslo, ali je uspeo da se oporavi uz šestoro dece.

Brojni ljubitelji animiranih serija, ali i poštovaoci lika i dela Brajsa Armstronga, oprostili su se od njega na Twitter-u:

Sve ih je potresao odlazak čoveka kog su nazvali "legendom koja je obeležila njihovo detinjstvo".

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA