10 najgorih govora na dodeli Oskara: Od Gvinet Paltrou do Metjua Mekonahija

Spremali ih unapred ili ne, nisu baš bili uspešni

  • 1
Metju Mekonahi Foto: Tanjug/AP

Sezona filmskin nagrada polako stiže do svog vrhunca - Oskara. Navikli smo da svaki put kada neko primi nagradu počne sa govorom u kom se zahvaljuje listi ljudi koja stoji iza glumca, filma ili Akademije. Ipak, postoje slučajevi kada se oni sa zlatnim statuama u rukama nisu baš proslavili.

"Independent" je napravio listu najgorih govora, a na njoj se nalaze i neka nama dobro poznata imena.

Sali Fild za "Places in the Heart"

Ova glumica je osvojila oskara za najbolju glavnu žensku ulogu 1985. godine i tom prilikom postavila lestvicu veoma visoko kada je reč o "samočestitanju".

- Sviđam vam se, zaista vam se sviđam. Ne mogu da poreknem činjenicu da vam se sviđam, sada, sviđam vam se - govorila je iznova i iznova.

Ipak, taj govor ostao je dugo u sećanju mnogima, pa je čuvenu izjavu ponovila i u reklami za jednu banku 2000. godine.

Gvinet Paltrou za "Shakespeare in Love"

Nagrađena je za najbolju glavnu žensku ulogu 1998. godine. Bila je na ivici suza od početka, a potpuno je drhtala od emocija dok je nabrajala saradnike i voljene ljude.

Zbog toga što je bila prožeta sentimentalnošću, neki gledaoci su zapravo sumnjali u njenu iskrenost.

Šon Pen za "Mystic River"

Svog prvog Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu uzeo je 2004. godine, a govor je počeo "šalom" o Iraku i oružjem za masovno uništenje. Kako je nastala neprijatna tišina, Pen je nastavio da se zahvaljuje dugačkoj listi saradnika.

Sem Smit za "Spectre"

Smit je izazvao pometnju kada je osvojio nagradu za najbolju origunalnu pesmnu "Writing's On the Wall" koja je nastala u saradnji sa Džimijem Nejpsom za film o Džejmsu Bondu iz 2016. godine.

Muzičar, koji je od tada odlučio da mu se drugi obraćaju kao isključivo rodno neutralnoj osobi, izjavio je tada da nikada nijedan orvoreno gej muškarac nije osvojio Oskara.

Naravno, to je greška jer se na spisku nagrađivanih nalaze imena poput Eltona Džona. Smit se kasnije izvinio.

En Hatvej za "Les Miserables"

Osvojila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu 2012. godine. Iako je bilo prilično očekivano da nagrada pripadne upravo njoj, za govor se izgleda nije baš spremila. Počela ga je kontroverznim komentarima o mršavljenju i priznanjem da je plakala gledajući sebe kako nastupa na ekranu.

Džek Panals za "City Slickers"

Imao je 73 godine kada je nagrađen za najbolju sporednu mušku ulogu 1992. godine. Nakon što je pomenuo producente i njihovu brigu zbog Džekovih godina, bacio se na pod i počeo da radi sklekove na jednoj ruci.

Metju Mekonahi za "Dallas Buyers Club"

Osvojio je nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu 2014. godine, a govor je počeo zahvaljujući Bogu, a onda nastavio da govori o svom "heroju", ispostavilo se da se radi o samom Mekonahiju 10 godina unapred.

Roberto Beninji za "Life is Beautiful"

Iako engleski nije njegov maternji jezik, nema baš opravdanja za neke izraze koje je iskoristio tokom govora 1999.

- Želeo bih da budem Jupiter i kidnapujem sve i ležim na nebeskom svodu vodeći ljubav sa svima - bila je samo jedna od čudnih izjava.

Melisa Leo za "The Fighter"

Osvojila je nagradu 2010. za najbolju žensku sporednu ulogu kada je imala 50 godina.

Ona je zapravo lično finansirala neke oglase za svoju Oskar kampanju. Govor je počela malim flertom sa Kirkom Daglasom, a onda je par puta opsovala.

Džordž C Skot za "Patton"

On je 1971. godine postao prvi glumac koji je odbio Oskara. Celu ceremoju nazvao je paradom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roberto

    27. januar 2020 | 04:22

    Beninji, najbolji govor ikada. Njemu nije mesto na ovakvoj listi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA