≫ 

Ognjen Glavonić član žirija na ovogodišnjem Berlinalu

Glavonić će ocenjivati najbolje debitantska filmove

  • 0
Ognjen Glavonić Printskrin: YT/Film at Lincoln Center

Pančevački reditelj Ognjen Glavonić izabran je za člana žirija ovogodišnjeg Berlinskog međunarodnog filmskog festivala "Berlinale", koji će biti održan od 20. februara do 1. marta.

"Berlinale" je objavio sve ovogodišnje članove žirija, a među njima je i Ognjen Glavnonić, srpski reditelj koji se proslavio filmovima "Dubina dva" i"'Teret". Glavonić će ocenjivati najbolje debitantska filmove.

O glavnim festivalskim nagradama, Zlatnim i Srebrnim medvedima, za koje se u glavnoj konkurenciji takmiči 18 filmova, odručivaće sedmeročlani žiri predvođen glumcem Džeremijem Ajronsom,kao što je ranije objavljeno.

Njemu će se pridružiti i francusko-argentinska glumica Brenis Beho, nemačka producentkinja Betina Brokemper, palestinska rediteljka Enmari Džasir, američki dramatičar i reditelj Kenet Lonergan, italijanski glumac Luka Marineli i brazilski filmski kritičar i reditelj Kleber Mendonsa Filho.

Objavljeni su i članovi ostalih žirija, pa tako i onoga "GWFF Best First Feature Award", za najbolji debitantski film u iznosu 50.000 evra, o čemu će odlučivati Glavonić, egipatska rediteljka, producentkinja i osnivačica Hassala Films kolektiva Hala Lotfi, te španski teoretičar filma i filmski selektor Gonzalo de Pedro Amatria, umetnički direktor madridske Kinoteke.

Ognjen Glavonić je rođen 1985. godine. Njegova poznatija ostvarenja su dokumentarni filmovi "Živan pravi pank festival”, "Dubina dva” i "Teret”.

"Teret” je  njegov prvi dugometražni igrani film, koji je više puta nagrađivan, a 2018. godine je i prikazan na 71. filmskom festivalu u Kanu, u okviru selekcije "Petnaest dana autora“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA