≫ 

Preminuo glumac Kirk Daglas

"Tata, mnogo te volim i ponosan sam što sam tvoj sin", napisao je Majkl Daglas

  • 51

Holivudska glumačka legenda Kirk Daglas preminuo je u 103. godini, potvrdio je njegov sin Majkl.

Čuveni Spartakus preminuo je u sredu, a iza sebe je ostavio ženu Ana Bajdens, sinove Majkla, Džoela i Pitera, unuke  i praunuke.

Kirk Daglas Kirk Daglas Foto: Profimedia/Everett

Njegov sin Majkl Daglas, takođe glumačka ikona, objavio je vest o smrti svog oca u emotivnoj izjavi za magazin "People".

- Sa velikom tugom moja braća i ja objavljujemo da nas je Kirk Daglas napustio danas u 103. godini. 

- Za svet on će uvek biti legenda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je živeo dobro i doživeo pozne godine, humanitarac čija je posvećenost pravdi i principima u koje je verovao postavila standard kakvom svako od nas može da teži.

- Ali za mene i moju braću bio je samo tata, a za Ketrin (Zita-Džouns) divan svekar, za njegove unuke i praunuke obožavani deka, a za  ženu Anu voljeni suprug. 

 
 
 
View this post on Instagram
It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk's life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglasA post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on

- Kirkov život bio je dobar. Iza sebe je ostavio filmsko nasleđe u kojima će generacije uživati. Bio je i filantrop koji se uvek starao da pomogne drugima i da donese mir u svetu.

- Da završim rečima koje sam mu izgovorio na njegov poslednji rođendan i koje će uvek ostati istinite: "Tata, mnogo te volim i ponosan sam što sam tvoj sin" - napisao je Majkl Daglas. 

Video: Ovo će biti najskuplje prodat automobil ikada, a vozio ga je najveći mačo u istoriji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djane romane

    6. februar 2020 | 08:24

    Nek mu je vecna slava . Radovali se njegovim filmovima. Bio je izvrstan glumac. Ako postoji Raj ???? Nek je tamo

  • Lols

    6. februar 2020 | 08:13

    Bio je jako dobar glumac,i doziveo je vise nego dobre godine,pokoj mu dusi!

  • Loki

    6. februar 2020 | 09:16

    Veliki glumac. Secam ga se sa Olimpijade u Sarajevu. Bio je glavna zvezda. Po ceo dan se setao ulicama grada I obilazio dobre kafane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA