≫ 

Kako je srpski oskarovac Karl Malden govorio o Kirku Daglasu: "Samo u Americi ovo može da se desi"

Kirk Daglas je umro u 103. godini

  • 4
Karl Malden Printscreen/Youtube/American Film Institute

Holivudska glumačka legenda Kirk Daglas preminuo je u 103. godini, potvrdio je njegov sin Majkl. Čuveni Spartakus je umro u sredu, a iza sebe je ostavio ženu Anu Bajdens, sinove Majkla, Džoela i Pitera, unuke i praunuke.

Ceo svet se oprašta od neverovatnog glumca, a red je podsetiti se i da je Kirk Daglas bio veliki prijatelj srpskog oskarovca Karla Maldena.

Malden je na dodeli nagrade AFI za životno delo koju je 1991. godine dobio upravo Kirk Daglas govorio o dugogodišnjem prijateljstvu sa Daglasom i radu sa njegovim sinom.

- Samo u Americi može da se desi da se Mladen Sekulović (pravo ime Maldena) i Izi Demski nađu u ovoj prostoriji. Bila je 1940, moja žena i ja samo bili u pozorištu ((Summer stock theatre) kada se grupi pridružio mladić koji je stigao sa fakulteta. Bio je odlično građen i imao je rupicu na bradi i gde god da je ta rupica išla, pratilo ju je mnogo devojaka - rekao je Malden.

Kako je rekao, postali su bliski prijatelji. Nekoliko decenija kasnije počeo je da radi na seriji "Ulice San Franciska" i to sa Majklom Daglasom.

- Oko 35 godina kasnije obavezao sam se na rad u jednoj seriji i pozvao me je producent i rekao da ima mladića koji bi bio dobar za partnera. Ušetao sam u sobu, bio je tamo zgodan mladić, imao je rupicu na bradi, znao sam da je to čovek za mene. Postali smo najbolji prijatelji, Kirk, odgajili smo četiri predivna sina i želim da ti se zahvalim što si mi dozvolio da imam Majkla četiri godine - rekao je Malden.

Video: Da li znate koliko Srba je dobilo Oskara?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA