≫ 

"Mnogo nedostaje, to se oseća..." Slavni srpski glumci čuvaju sećanje na pokojnog Nebojšu Glogovca

Pre dve godine, 9. februara, 2018. napustio nas je legendarni glumac Nebojša Glogovac

  • 3
NEbojsa Glogovac, Gordan Kicic, Branislav Lecic, Dragan Jovanovic Foto: ATA Images, A. Nalbantjan

Na današnji dan, 9. februara 2018. godine, napustio nas je velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac.

Njegove kolege ga ne zaboravljaju. Često misle o njemu, govore o njemu, jer bio je i ostao dobar prijatelj i vanserijski kolega.

Mnogima je i dalje teško da govoro o Nebojši, naročito kada se približi taj 9. februar, a svi imaju samo najlepše reči za njega i njegovu karijeru.

- Mi smo se znali dugo, igrali smo u nekoliko serija i filmova zajedno. On je bio jedna jako posebna pojava na filmu i u pozorištu. Privatno, i u umetničkom smislu. Njegovo nedostajanje je neverovatno, to može da se oseti u projektima, a sigurno i privatno, za puno ljudi. To je jako veliki gubitak za našu kulturu - rekao nam je Gordan Kičić (42).

- Spominjemo ga, i u pozorištu, i tako... Tragedija! Družili smo se i igrali zajedno, bio je jako duhovit i jako je dobro radio svoj posao. Osećao ga je dobro. Fantastičan kvalitet je imao - rekao je Kičić za Telegarf.rs

Amidzi sou, Amigi Show, Gordan Kicic Gordan Kičić, Foto: A. Nalbantjan

- On je bio moj veliki prijatelj. Nikada ga neću zaboraviti - rekao nam je Gagi Jovanović (54).

Premijera filma Vojna akademija 5 Gagi Jovanović, Foto: ATA Images

- Nebojša Glogovac je otišao prerano. Međutim, on je još uvek sa nama, to svi koji su ga i gledali, i sa njim igrali, znaju - rekao nam je Branislav Lećić (64).

Predstava, Mamu mu j...ko je prvi poceo, konferencija Branislav Lečić / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nebojša Glogovac rođen je 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo. Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago" u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Nebojsa Glogovac Nebojša Glogovac, Foto: ATA Images

Nebojša je dobitnik brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

Nebojša Glogovac poslednju nagradu dobio je 30. avgusta 2017. godine, na tradicionalnom niškom Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg iragnog filma - Filmskim susretima. Nebojši je tada uručena najveća nagrada festivala, za ulogu profesora Vjeko Kralja u filmu "Ustav Republike Hrvatske".

- Hvala vama, divnoj niškoj publici, koji čuvate film i džez. Meni to puno znači - rekao je svojevremeno Glogovac nakon primljene nagrade.

Video: Žarko Laušević pali sveće na grobu Nebojše Glogovca

(Dragana Janković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    9. februar 2020 | 09:51

    Tuga.

  • Milka Krstić

    9. februar 2020 | 21:11

    Kakva veličina! Ne zna se da li je bio lepši, pametniji ili talentovaniji... Mnogi nedostaju, ali Nebojša i Madžgalj najviše. Svi koji su voleli Nebojšu Glogovca, nadam se, NIKADA ga neće zaboraviti. Neka mu je večna slava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA