≫ 

Zlatna malina za najgore filmove stiže posle Oskara: "Mačke" vode sa 9 nominacija, tu je i "Džoker"

Pobednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4.79 dolara

  • 1
Mačke, cats, Džoker Hoakin Finiks Printskrin: Youtube/Universal Pictures, Foto: Tanjug/AP/Niko Tavernise/Warner Bros. Pictures

Fondacija Zlatna malina, koja po običaju dan pre svečane dodele Oskara dodeljuje svoje satirične nagrade za najgora filmska ostvarenja, saopštila je da je odložila 40. po redu dodelu nagrada.

- S obzirom na ubrzani kalendar dodele Oskara za ovu godinu i stres pod kojim je celukupna filmska industrija, što će svima upropastiti vikend, Fondacija Zlatna malina odlučila je da izbegne pritiske i pomeri svoju dodelu koja će biti preneta na televiziji i zbog toga moramo da budemo lepi - navodi se na sajtu fondacije, ali nije objavljen tačan datum dodele nagrada.

Najviše nominacija ove godine je dobio film "Mačke" (Cats), ukupno devet, među kojima za najgori film, najgoru glumicu, najgoru žensku sporednu ulogu i najgoru režiju.

Za najgore filmsko ostvarenje, pored filma Cats, nominovani su i The Fanatic, The Haunting of Sharon Tate, A Madea Family Funeral i Rambo: Last Blood.

Među nominovanim za najgoru mušku ulogu nalaze se Silvester Stalone i Džon Travolta.

U novoj kategoriji nagrade nazvane Zlatna malina za "nesvesni prezir prema ljudskom životu i javnoj imovini" između ostalih je nominovan film "Džoker" koji je dobio 2 Oskara.

Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije Zlatna malina koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4.79 dolara. Do sada su jedini "pobednici" koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hali Beri.

Video: Da li ste znali da je karta za prvu dodelu koštala 500 dinara: Manje poznate činjenice o Oskaru

(Telegraf.rs/Beta.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA