Obožavaoci besni: Iz filma "Mulan" izbačen glavni lik, a razlog je zapalio internet

"Mislim da je, pogotovo sada u vreme #MeToo pokreta, predstavljanje lika koji je komandant, ali i ljubavni interes, neprijatno i potpuno neprimereno..."

  • 0
Mulan Mulan / Printskrin: YouTube/Rapid Trailer

Mulan (1998) još je jedan u nizu Diznijevih crtanih filmova koji će dobiti svoj rimejk. Ovo ostvarenje će se, za razliku od ostalih rimejkova, značajno razlikovati od animirane verzije priče. Dizni je odlučio da izbaci ključnog lika i ljubavni interes mlade Mulan, Lija Šenga.

Li je bio ključni lik u animiranom ostvarenju. Predstavljao je generala carske vojske s kojim je Mulan oformila neraskidivu vezu, pa je ovakav potez razbesnela mnoge obožavaoce voljenog crtanog filma.

Producent filma Džejson Rid, objasnio je da su Lija Šenga pretvorili u dva nova lika. Jedan je komandir Tung, koji predstavlja Mulaninog surogat oca i mentora u toku celog filma, a drugi je Honghui koji je zajedno sa njom u četi.

Rid je rekao da je #MeToo pokret uticao na odluku "Diznija" da promene lik.

- Mislim da je, pogotovo sada u vreme #MeToo pokreta, predstavljanje lika koji je komandant, ali i ljubavni interes, neprijatno i potpuno neprimereno – objasnio je Rid.

Joson An koji tumači Honghuija u predstojećem filmu, rekao je da je njegov lik častan. Dodao je i da Honghui i Mulan započinju priču slično kao što to ona radi sa Lijem Šengom u animiranom ostvarenju.

- Dok zajedno napreduju kroz obuku, oni ostvaruju neizrecivu vezu, prepoznaju ratnički duh jedno kod drugog. Na taj način, oni kroz obuku i međusobno prihvatanje, za početak, grade svoje prijateljstvo – objašnjava An.

Mulan Printskrin: YouTube/Rapid Trailer

Prema rečima Josona Ana, ovaj film pruža gledaocima drugačiju verziju od animirane, ali i originalne priče Balada o Mulan. Diznijev rimejk spaja aspekte animiranog filma zajedno sa tradicionalnim kineskim prikazom žene ratnice.

Na osnovu trejlera koji je kompanija objavila, priča prati Mulan, najstariju ćerku ratnika, koja stupa na mesto svog bolesnog oca, nakon što car Kine izdaje dekret da jedan čovek u porodici mora da služi i odbrani zemlju od severnih okupatora. Ona se prerušava u muškarca, Hua Juna. Kako bi pobedila sve izazove, Mulan mora da iskoristi svoju unutrašnju snagu i prihvati svoj istinski potencijal.

Liu Jifei, kojoj je poverena uloga glavne heroine, izabrana je nakon višegodišnje potrage za savršenom glumicom. Ona je dosad ostvarila uloge u filmovima Zabranjeno kraljevstvo i Nekada davno.

Premijera Mulana zakazana je za 27. mart 2020. godine.

K.B.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA