≫ 

Preminuo Maks fon Sidou, glumac iz "Igre prestola" i "Isterivača đavola"

Švedski velikan je filmski debi imao 1949. godine, od tada uživajući bogatu holivudsku karijeru, pojavivši se u raznim popularnim ostvarenjima

  • 3
Maks fon Sidou Maks fon Sidou / Printskrin: YouTube/Daemon Blackfyre, YouTube/Movieclips

Glumac Maks fon Sidou preminuo je u svom domu u Francuskoj u 90. godini, danas je potvrdio njegov menadžer, prenosi Daily Mail.

Švedski velikan je filmski debi imao 1949. godine, od tada uživajući bogatu holivudsku karijeru, pojavivši se u ostvarenjima kao što su "Isterivač đavola" i "Suvišni izveštaj".

Max von Sydow Maks fon Sidou / Foto: Tanjug/AP

Godine 2015. pridružio se ekipi filma "Ratovi zvezda: Buđenje sile", a sledeće kao Trooki gavran u "Igri prestola".

- Sa slomljenim srcem i beskrajnom tugom objavljujemo odlazak Maksa fon Sidoua, koji se desio 8. marta 2020. godine - izjavio je njegov menažder Džin Dajmond.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedan od nas

    9. mart 2020 | 15:35

    Legendarni glumac..Nije imao puno velikih glavnih uloga, ali se svojom pojavom i odlicnom glumom uvek isticao. Igrao je u mnogo vise filmova nego sto je spomenuto, ali najcesce sporedne uloge, koje su, ipak, moram dodati, ostavile dubok trag. Secam ga se kao nemackog oficira u filmu, "Beg u pobedu", sa Majkl Kejnom, Silvesterom Staloneom i cuvenim fudbalerom Peleom..Zatim u SF-spektaklu Dejvida Linca "Dina" po romanu Franka Herberta, do poslednjeg "Robina Huda" sa Rasel Krouvom, koji nije bas toliko dobro ispracen, ni kod publike ni kod kritike, ali je cak i u takvom, osrednjem filmskom ostvarenju, Maks fon Sidou, odigrao briljantnu ulogu oca Robina od Lokslija, starca od 83 godine, koji ceka sina da mu se vrati iz Krstaskog rata. Odlican, karakterni glumac..Mnogo ce nedostajati svim ljubiteljima kinematografije..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA