≫ 

Da li je predvideo današnju situaciju u svetu? 25 godina od filma "Smrtonosni virus"

Pre četvrt veka svet je video zastrašujuću priču o smrtonosnoj epidemiji...

  • 3
Smrtonosni virus Printskrin: YouTube/Hollywood Clips

S obzirom na aktuelna dešavanja oko korona virusa, godišnjica filma "Smrtonosni virus" (Outbreak) verovatno nije mogla da "padne" u gore vreme, piše CNN.

Drama u kojoj igraju Dastin Hofman, Morgan Friman, Rene Ruso i Kjuba Guding Džunior, premijerno je prikazana u  SAD 10. marta 1995. godine.

Smrtonosni virus Printskrin: YouTube/Hollywood Clips

- U ovom apokaliptičnom trileru, vojni virolog pokušava da spreči globalni biološki slom zbog smrtonosnog virusa koji inficira jedan kalifornijski grad - opis je filma na Netflix-u.

To nije baš ono o čemu trenutno želimo da razmišljamo, zar ne?

Film je režirao Volfgang Petersen, a bazira se na nefikcijskoj knjizi Ričarda Prestona "Zona usijanja", koju je objavio Warner Bros.

Tada je dobio odlučne kritike - iako mnogi nisu verovali u njegovu verodostojnost.

- Iz bilo kog realnog ugla gledanja, prikazani događaji se nikada ne bi mogli desiti tako brzo kao što se ovde događaju, a period inkubacije virusa smanjen je da bi se naglasila dramatičnost - napisao je kritičar Tod Mekarti za Variety i dodao:

- Gledaoci to mogu osetiti dok gledaju, ali filmski producenti su radnju napravili tako brzom da se pitanja, rupe u priči i nelogičnosti gube u retrovizoru pre nego što stignemo da razmislimo o njima.

V.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NWO

    12. mart 2020 | 14:14

    Nisu predvideli,nego su se potrudili da ga naprave u ovom obliku da bude što zarazniji i smrtonosniji...

  • Nenad

    12. mart 2020 | 14:36

    Svasta! Za bilo koji film cije se radnja bavi ovom tematikom mozemo reci da je "predvideo".... Kao da nikada nije bilo epidemija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA