≫ 

Glumica Nevena Šarčević pokrenula filološku akciju na Skajpu: "Vreme je da sačuvamo duh i znanje"

Akcija je nastala u septembru 2019, ali je svoj put našla baš sad u "kulturnom" karantinu

  • 2
Nevena Šarčević Nevena Šarčević Foto: Privatna arhiva

Glumica Nevena Šarčević pokrenula je akciju pod hashtagom #solidarnostfilologa10/10 koju uveliko sprovodi kod kuće online tako što međusobno drže časove putem Skype-a onog jezika koji više škripi onom drugom.

Akcija je nastala u septembru 2019, ali je svoj put našla baš sad u "kulturnom" karantinu. Smisao akcije u mirovnom stanju bio je za diplomirane profesore i studente Filološkog fakulteta ali sada je akcija dobila više dimenzije u državnoj akciji #ostanikodkuce i pozitivno motivisala sve koji žele da nauče ili usavrše neki jezik, upotpunivši kreativno i veselo vreme u zatvorenom prostoru.

- Jako sam srećna što je nešto lepo i svrsishodno našlo svoj put u najtežim vremenima baš kada treba da smo kod kuće. U normalnim okolnostima oduvek sam držala časove i spremala studente. Sada sam tome dodala i ovu akciju i srećna sam koliko se ljudi javilo- ističe jedno od zaštitnih lica kulturne baštine Skadarlija, glumica Nevena Šarčević.

- Već imam da održim 100 časova u jednom smeru! A, i meni drugog jezika njih 10 desetoro treba da održi u zamenu. Mislim da će i ova neman da prođe dok ja ovu cifru časova održim!- duhovito je istakla glumica Nevena Šarčević koju ćemo uskoro gledati u seriji "Urgentni centar".

- Ovu akciju sam smislila da oni koji su studirali i Filološki mogu sa svojom koleginicom ili kolegom sa druge katedre Filološkog da utanače svoj drugi ili treći strani jezik. Ali, zato pozivam sve da se uključe baš u ovim danima karantina i da jedni drugima pomažu oko modifikacija postojećeg znanja. - izjavila je za Telegraf.rs glumica Nevena Šarčević kojoj inovativni duh nije stran.

Nevena Šarčević Nevena Šarčević Foto: Privatna arhiva

- Moramo da sačuvamo duh, znanje i lepotu, da naučimo ono što nismo nikada stigli. Predlažem i chellenge (izazvove) sa uradjenim vežbama čučnjevima, sklekovima i drugim vežbama koje ćemo objaviti na instagramu radi motivacije.

A, na pitanje da li će to Neveni značiti na kastinzima perfektno znanje jezika, Nevena je odgovorila da joj je značilo i da sada ne razmišlja o tome samo o duhovnom bogastvu koje nosimo sa ovog puta na kom smo.

- Poštujmo mere i budimo gvozdeno disciplinovani a u tom malom kutku nađimo nešto lepo! Uvek možemo naći nešto lepo što će nas spasiti za bolja vremena.

Nevenu akciju možete pronaži na Instagramu pod heštegovima #solidarnostfilologa10/10 i #NevenaSarcevic

Video: Holivudski producent na premijeri filma Hotel Beograd: Miloš Biković je srpski Bred Pit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA