≫ 

Zvezde filma "Zaraza", koji je predvideo koronu: "Ovo nije film, već stvarnost i niko nije imun"

Trenutno najgledaniji film na torentima, "izmamio" zvezde filma koje su poslale javno upozorenje

  • 3
zaraza contagion Foto: Warner Bros.

"Zaraza" (Contagion), triler Stivena Soderberga iz 2011. godine, u kome glavnu ulogu igraju Džad Lou i Marion Kotjard, ali i oskarovci Met Dejmon, Kejt Vinslet, Gvinet Paltrou i Lorens Fišburn, "jezivo" blizu se približio stvarnosti koji cela planeta proživljava porteklih meseci. Ovo je trenutno i najpopularniji i najčešće tražen film na torent sajtovima i striming servisima na svetu, jer prati priču o misterioznom virusu koji je nastao u Kini, a odatle zarazio ceo svet.

Zvezde ovog filma snimile su stoga video, na molbu Columbia Public Health instituta,  kako bi upozorile na širenje korona virusa i pozvale na "zdrav razum, izolaciju i strogu higijenu".

- Stručnjaci koji su s nama radili na "Zarazi" zamolili su me da pošaljem ovu poruku. Postoje dve budućnosti za vas koji još niste videli ono najgore što ovaj virus nosi. U pitanju je izbor, ali izbor koji svi zajedno moramo da donesemo. Postoji budućnost u kojoj slušate svoje zdravstvene stručnjake. To znači da ćete otići kući i ostati tu dok oni ne kažu da je napolju bezbedno. To je budućnost u kojoj se čuvate, ne idete u gužvu, radite od kuće i što češće perete ruke. Postoji i budućnost gde ignorišete ljude koji pokušavaju da nam pomognu. U toj budućnosti gledaćemo kako se naš zdravstveni sistem urušava dok se virus širi bez kontrole, a oni najslabiji od nas umiru. U toj budućnosti potrošićemo vreme kriveći jedni druge, a rasizam i lažne vesti učinuće više štete našem društvu nego što je to uradio sam virus - upozorila je Marion Kotjard.

- U filmu "Zaraza" igrala sam epidemiologa koji pokušava da zaustavi širenje hipotetičkog virusa. Da se pripremim za ulogu, provela sam vreme sa nekim od najboljih svetskih eksperata u oblasti javnog zdravlja. Šta je bila najvažnija stvar koju su me naučili. Peri svoje ruke, kao da ti život od toga zavisi. A sada - to možda jeste slučaj. Ili naš život, ili život nekoga koga volimo, ili nekog koga možda čak i ne znamo - rekla je Vinsletova u videu u kojem pere ruke.

Met Dejmon je rekao da je "Zaraza" bio film, ali da je Covid-19 stvarnost" i pozvao na sve da poštuju mere samoizolacije.

U filmu "Zaraza" njegov lik je imun na virus koji se proširio svetom, pa je Dejmon rekao: "Nemam razlog da veruje da sam imun na koronu. Nemaš ni ti".

Lorens Fišburn rekao je da mi sada svi u sebi nosimo oružje koga nismo ni svesni.

- Virus putuje kroz ljudski kontakt. Njemu trebamo mi da bi preživeo. Hajda da mu u tome ne pomognemo - rekao je glumac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fenix

    28. mart 2020 | 11:04

    Gledala ga još pre nekoliko godina. Jezive sličnosti...

  • Pera

    28. mart 2020 | 11:57

    Sinoc sam ga gledao,2011 sniman sve se znalo ko zna od kada sta nas ceka

  • Haha

    28. mart 2020 | 11:42

    A sta cemo ako se u buducnosti desi Resident evil scenario?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA