≫ 

Hit Ledžer je odbio dodelu Oskara zbog šala o "Planini Broukbek": Tajna otkrivena nakon 15 godina

Oko nekih stvari se nikada nije sprdao, a to je bila i ova priča. "Ne, to je ljubav. To je, to, čoveče"

  • 1
Planina Broukbek Printskrin: Youtube/Focus Features

Džejk Džilehol, koji je zajedno sa prerano preminulim glumcem Hitom Ledžerom, glumio u filmu "Planina Broukbek" ("Brokeback Mountain") otkrio je da su Hita veoma pogađale šale na račun tog filma i njihovih uloga.

U Intervjuu za "Another Man" magazin, zvezda filma "Spajdermen: Daleko od kuće" ispričao je kako je Ledžer odbio ponudu da vodi dodelu Oskara 2005. godine jer je Akademija želela da u svom nastupu uključi šale o gej ljubavnoj priči koja se nalazi u centru ovog filma.

- Sećam se da su želeli da otvori dodelu Oskara šalama o tom filmu. Hit je to odbio. Meni je u to vreme donekle bilo OK. Mislio sa, to jeste smeštno. Ali onda je Hit rekao: "To za mene nije šala. Ne želim da se nimalo šalim oko toga" - rekao je Džilenhol.

On se takođe setio još nekih anegdota sa snimanja filma sa Ledžerom, koji je tragično preminuo u 28. godini života kada se slučajno predozirao.

- To je ono što sam voleo kod Hita. Oko nekih stvari se nikada nije sprdao, a to je bila i ova priča. "Ne, to je ljubav. To je, to, čoveče", rekao bi - prenosi Dželinhol.

via GIPHY

"Planina Broukbek" je među kritičarima veoma cenjen film o skrivenoj ljubavnoj priči dvojice kauboja koje igraju Ledžer i Džilehol. Film je režirao Ang Li, a dobio je 8 nominacija za Oskara, od kojih je osvojio tri - za najboljeg reditelja, najbolji adaptirani scenario i najbolju originalnu muziku.

Iako je Džilenhol priznao da i dalje ne može da pogleda taj film, za njega ima reči hvale.

Video: Urnebes sa Natašom na dodeli priznanja za gej ikonu: Znaš kako ja lako kažem da?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA