≫ 

Zendaja, Timoti, Džejson Momoa - film "Dina" okupiće najveće zvezde: Objavljene su prve fotografije

U pitanju je nova ekranizacija naučnofantastičnog romana iz 1965. godine

  • 2

Tinejdžerska glumačka i muzička zvezda Zendeja Kolman je na svom Instagram profilu objavila fotografiju koja nam dočarava delić atmosfere sa snimanja filma "Dina" ("Dune") rađenog prema motivima romana Fenka Herberta.

 
 
 
View this post on Instagram
DuneA post shared by Zendaya (@zendaya) on

Dan ranije je i magazin "Vanity Fair" objavio fotografiju Timotija Šalamea kao Pola Atreida kao i još neke fotografije sa snimanja. Film bi trebalo da se u bioskopima nađe krajem ove godine, ukoliko pandemija ne pomeri i njegovu premijeru.

U pitanju je nova ekranizacija naučnofantastičnog romana iz 1965. godine, koji se smatra remek-delom i jednim od najprodavanijih naslova ovog žanra.

Radnja je smeštena u daleku budućnost, u neofeudalnom intergalaktičkom društvu gde plemićke porodice koje vladaju planetama služe Caru Padišahu. Priča prati mladog Pola Atreida, čija plemićka porodica prihvata namesništvo nad pustinjskom planetom Arakis. Arakis ima poseban značaj za galaksiju pošto je ona jedini izvor supstance znane kao začin melanž, najznačajnije supstance u univerzumu, i kontrola nad njim predstavlja opasan poduhvat.

Vojvodu Leta Atreida, vođu jedne od plemićkih porodica intergalaktičkog carstva, nadigrao je baron Vladimir Harkonen, njegov dugogodišnji neprijatelj, i naterao ga da preuzme upravu nad Arakisom iako zna da ga tamo čeka smrtonosna zamka. Kad pređe na Dinu, porodica Atreida moraće da se uhvati ukoštac s političkim, vojnim, verskim, ekološkim, tehnološkim i emocionalnim implikacijama života na planeti na kojoj kap vode vredi čitavo bogatstvo, dok se sile carstva glože oko kontrole nad Arakisom. Ko kontroliše Arakis, kontroliše začin. A ko kontroliše začin, kontroliše celu vaseljenu.

Roman je pratilo pet nastavaka: "Mesija Dine", "Deca Dine", "Božanski Car Dine", "Jeretici Dine" i "Кapitol: Dina".

Prvi roman je takođe dobio filmsku adaptaciju 1984. godine u režiji Dejvida Linča i dva mini-serijala. Pored ovih adaptacija, pojavile su se i kompjuterske i društvene igre, kao i niz nastavaka koji su pisali Herbertov sin Brajan Herbert i Кevin DŽ. Anderson, počev od 1998. godine.

Najnoviju ekranizaciju režiraće Denis Vilnev ("Sicario", "Blade Runner 2049"), dok će uloge, pored Zendeje i Šalamea, imati i Oskar Ajzak, Džejson Momoa, Džoš Brolin, Šarlot Rempling, Rebeka Ferguson...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    16. april 2020 | 18:32

    Jedva čekam...

  • Džontra

    19. april 2020 | 00:51

    Daj bože da valja. Vilnev do sada nije snimio loš film,glumci su vrhunski,samo Da ovo dobro prođe na blagajnama,kako bi dobili I drugi deo I zaokruženu priču,jer ako ovaj ne bude komercijalni uspeh,nećemo dobiti dvojku...😯

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA