10 serija za gledanje tokom izolacije

Za svakog ima po nešto

  • 3
Serije tokom izolacije Lista preporučenih serija Printskrin: Netflix, Youtube/hulu, Zac Rodriquez

Tokom produženog vikenda koji provodimo kod kuće nudimo vam našu listu serija koje vam mogu skratiti duge dane u izolaciji.

After Life – britanska crna komedija o Toniju, čoveku koji je imao savršeni život, ali se sve menja usled velikog gubitka koji je doživeo. Riki Džervejs u glavnoj ulozi džangrizavog Tonija, koji se oseća kao da više nema šta da izgubi, pa stoga i kažnjava ljude oko sebe. Džervejs je idejni tvorac, producent i reditelj ove serije čija je prva sezona već na Netflixu, a druga izlazi 24. aprila. Topla i humana priča o gubitku i oporavku.

Tiger King – tokom samo mesec dana od pojavljivanja na Netflixu, ova serija je postala planetarni hit. Američka dokumentarna serija o biznisu i životu ljubitelja divljih mačaka, prikazuje dve zavađene strane – Džoa Egzotika i Kerol Beskin, koji ulaze u sukob, praćen serijom intrigantnih događaja. Ovi zaljubljenici u tigrove su ekscentrični karakteri, koje su kroz ovu seriju prikazali reditelji Rebeka Čaiklin i Erik Gudi.

Our Planet – spektakularna dokumentarna serija o prirodnim lepotama planete Zemlje. Čuveni britanski novinar i prirodnjak Ser Dejvid Atenboro nas vodi po dubinama Arktičkog okeana, upoznaje sa afričkim pejzažima i džunglama Južne Amerike. Ova serija edukativnog karaktera, skreće pažnju na opasnost koju klimatske promene predstavljaju za prirodu, i na čovekov uticaj na iste. Pored same serije, na Netflixu takođe možete naći Our Planet – Behind The Scenesdokumentarni film u trajanju od sat vremena koji će vam otkriti tajne snimanja ovog serijala i izazove sa kojima se filmska ekipa susrela. Our Planet se nalazi na 8. mestu IMDB liste najboljih serija.

High Fidelity – serija inspirisana istoimenim romanom Nika Hornbija. Nakon filma iz 2000. godine, sa Džonom Kjuzakom u glavnoj ulozi, na Dan zaljubljenih ove godine, izašla je i serija u kojoj je glavna protagonistkinja devojka – Rob, koju glumi Zoi Kravic. Rob je pomalo autodestruktivna tridesetogodišnjakinja, vlasnica prodavnice ploča u Bruklinu, ima veliko znanje iz oblasti savremene muzike i – nerazjašnjeni odnos iz prošlosti koji je progoni. Kroz svoju naraciju i direktno obraćanje kameri, ona nas vodi kroz svoj život. Ovo je priča o Njujorku, muzičkoj sceni, ljubavi i gorko-slatkom ukusu ulaska u tridesete godine.

Russian Doll – prati Nadiu samouverenu i tvrdoglavu Njujorčanku, koja pokušava da razreši bizarnu misteriju čiji je deo – njeno veče tokom koga slavi svoj trideset i šesti rođendan, završava se tako što svaki put umre, nakon čega se uvek vraća na isto mesto. Ova serija sa idejom sličnom Danu mrmota, je ljubavna priča i crna komedija sa kompleksnim narativom koji ima strukturu video igrice. Russian Doll je delo tri žene – Nataše Lion (koja je u glavnoj ulozi), Ejmi Poler i Lesli Hedlend, koje su i producentkinje serije. Prvu sezonu možete naći na Netflixu, a druga je najavljena za jun.

Mad Men – ova serija od 92 epizode prati živote zaposlenih u marketinškoj agenciji u Njujorku 60-ih i 70-ih godina. Jedna od najboljih serija o datoj epohi, odlična je studija karaktera i vremena u kome su živeli. Likovi i njihovi odnosi čine ovu seriju aktuelnom, a jedan od njenih mnogobrojnih kvaliteta je i višestruko nagrađeni set dizajn, koji autentično oslikava ambijent 60-ih. Serija se na subliminalni način bavi socijalnim pitanjima sloja, rase i emancipacije žena, uz pregršt referenci iz pop kulture i istorije. Svih sedam sezona ove serije mogu se gledati na Netflixu.

Fleabag – serija autorke i glumice Fibi Voler-Bridž, nastala po njenom performansu iz 2013. godine. Serija prati Flibeg, mladu i slobodoumnu Britanku, koja nas upoznaje sa svojim životom, tako što probija “četvrti zid”, i direktno se obraća gledaocima. Cinična, pametna, drugačija i provokativna – serija je 2019. dobila četiri Emi nagrade, i ima ocenu 100procenata na sajtu Rotten Tomatoes.

Twin Peaks – horor drama sa elementima misterije i nadrealizma, tvorca Dejvida Linča i Marka Frosta. Prve dve sezone su izašle 1990. i 1991. godina, dok je 2017. godine izašla poslednja sezona ovog neverovatnog žanrovskog miksa. U ovoj seriji, koja devedesetih nije doživela komercijalni uspeh, ali je stekla kultni status, pratimo istragu za ubicom Lore Palmer, propraćenu bizarnim zapletima u gradu Twin Peaks. Stiven Spilberg i Mihail Gorbačov su neki od mnogobrojnih fanova ove serije, a nju je voleo da gleda i Dejvid Bouvi.

Mindhunter – serija koja prati dva FBI agenta koji tokom 70ih godina pokušavaju da odgonetnu motive nekih od najbrutalnijih serijskih ubistava. Njihov cilj je da razviju nauku i preduprede slična dela u budućnosti, ali će morati da se se bore ukoliko žele da tadašnja forenzička psihologija prihvati njihov pristup. Kreator serije je malo poznati Džo Penhal, ali je zato veteran kriminalističkih i psiholoških trilera – Dejvid Finčer, režirao sedam od 20 epizoda, koliko sadrže dve sezone serije. Ne žurite sa prve dve pošto treća izlazi tek 2022. godine.

Bojack Horseman – ova animirana serija smeštena je u Los Anđeles, u svet u kome žive ljudi i životinje sa ljudskim karakteristikama. Bodžek, glavni lik, je čovekoliki konj koji je devedesetih bio TV zvezda, a onda, dve decenije kasnije, želi da povrati stari sjaj. Serija se na duhovit i često srceparajući način bavi ljudima, fascinacijom poznatim ličnostima, rasizmom, ulogom medija u savremenom svetu, adikcijom, depresijom i traumama. Ovo remek delo tvorca Rafaela Boba Vaksferga, često je nazivano najboljom serijom ovog veka, dobivši brojne nagrade.

(Teodora Vulović )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    18. april 2020 | 12:54

    Kome se svidja serija Porodica Serano ? Trenutno je gledam po ko zna koji put 😀

  • Hua

    18. april 2020 | 21:01

    La casa de papel ili Kuća od papira ili Money Heist. Najbolja ikada snimljena!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA