≫ 

Vraćaju se "Igre gladi": Nova knjiga stiže u maju, a za njom i film

"Vredelo je čekati novu knjigu"

  • 2
igre gladi "Igre gladi" / Foto: Lionsgate

Produkcijska kuća Lionsgate objavila je juče da je u pripremi još jedan film iz "Igre gladi" ("Hunger games") univerzuma. Reč je o prikvelu, odnosno filmu čija će se radnja odvijati pre nego što je Ketnis uzviknula "Volontiram".

Film će biti baziran na knjizi "Balada ptica-pevačica i zmije" ("The Ballad of Songbirds and Snake") koja bi na engleskom trebalo da bude objavljena 19. maja. Za film su zaduženi reditelj Frenss Lorens, scenarista Majkl Arndt, producentkinja Nina Džejkobson i, naravno, autorka knjiga Suzan Kolins.

- Vredelo je čekati Suzaninu novu knjigu. Ona nudi sve ono što ljubitelji "Igre gladi" očekuju, dok takođe nudi sasvim novu priču i mnoštvo likova - rekao je Džo Drejk, predsednik Lionsgate Motion Picture grupe.

Film i knjiga vrteće se oko Koriolanusa Snoa (18) i toga ko je i kakav on bio mnogo godina pre nego što je postao tiranski predsednik Panema. Mladi Korionalus je zgodan i šarmantna, i mada je porodica Snou pala na niske grane, on u tome vidi šansu da preokrene svoju budućnost. Sve se ipak menja kada ga postave za mentora 10. Igri gladi... Mentora siromašne devojke iz Distrikta 12.

Zasada se još ne zna ko bi mogao da glumi u ovom filmu.

Inače, franšiza "Igre gladi" zasad se sastoji od četiri filma, od kojih je prvi objavljen 2012. godine. Zaradila je skoro tri milijarde dolara u bioskopima širom sveta.

Video: Trejsi Ševalije za Telegraf.rs: Svaki put kad objavim knjigu, osećam se kao majka kojoj odlazi dete

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA