≫ 

Najmračniji animirani DC film ikada: "Justice League Apokolips War" je delo koje će se prepričavati

Ovde je sve moguće...

  • 0
Liga pravde: Rat na Apokalipsu, Justice League: Apokalips War Printskrin: TV

Dugoočekivani Justice League: Apokolips War, animirani film kuće Warner Bros. premijerno je prikazan na jučerašnji dan, 5. maja, na svim digitalnim platformama širom sveta, dok će njegovo 4K/Blu-ray/DVD izdanje biti dostupno od 19. ovog meseca.

Film predstavlja nastavak Justice League Dark, koji su pozitivno ocenili i gledaoci i kritičari.

Liga pravde: Rat na Apokalipsu, Justice League: Apokalips War Printskrin: TV

Apokolips War je najmračniji i najsuroviji film od svih animiranih DC ostvarenja. Predstavlja krajnji rezultat za sve animirane filmove franšize koja traje poslednjih 8 godina. Reći ćemo samo da je u njemu sve moguće…

Nasuprot Marvelovim filmovima i stripovima koji su međusobno dosledni i prate događaje prethodnih ostvarenja, pojedini obožavaoci su se možda umorili od DC-jevog neprestanog menjanja likova i njihovog porekla, ispravljanja dešavanja, stalnog započinjanja i završavanja, tako da čitalac/gledalac često ne zna šta se događa dok ne uđe u srž individualnog ostvarenja.

Radnja Apokolips War prati superheroje Lige pravde koji odlaze na planetu Apokalips kako bi zlikovca Darksajda zaustavili u daljem pustošenju univerzuma. Nećemo mnogo otkrivati zbog onih koji nisu pogledali, ali možemo reći da film momentalno počinje sa radnjom, i prikazuje naše omiljene junake u pripremi za rat.

Samo to što je toliko junaka zastupljeno je već revolucionarni korak u DC animiranim filmovima. Čini nam se da ih dosad nikad nije bilo prikazano u ovolikom broju. Namerno ćemo ih pobrojati što više jer nije svakidašnje:

Liga pravde: Rat na Apokalipsu, Justice League: Apokalips War Printskrin: TV

Liga pravde: Supermen, Betmen, Čudesna žena, Džon Konstantin, Zatana, Kiborg, Fleš, Akvamen, Mera, Šazam, Hokmen, Leks Lutor, Zeleni fenjer i Martian Manhunter.

Tinejdžerski Titani i drugi likovi: Rejven, Robin, Najtving, Zvezdana Vatra, Lois Lejn, Etrigan, Bet-devojka, Bet-žena, Superboj, Crna Orhideja, Lejdi Šiva.

Odred otpisanih (Suicide Squad) i drugi zlikovci: Harli Kvin, Kapetan Bumerang, Blek Manta, Bejn, Žena-gepard (Cheetah) itd.

Liga pravde: Rat na Apokalipsu, Justice League: Apokalips War Printskrin: TV

Animacija je odlična i za svaku pohvalu. Budući da je priča složena i ispunjena mnogim likovima, autori su uspeli da naprave efektno, zaokruženo delo koje će se prepričavati.

Apokolips War traje 90 minuta, ali deluje kao da traje duže, zbog neprestanih turbulentnih dešavanja.

Liga pravde: Rat na Apokalipsu, Justice League: Apokalips War Printskrin: TV

Na film ćemo vas pripremiti time što ćemo napomenuti da ovde ima mnogo smrti i da verovatno nećete biti u najboljem raspoloženju nakon završetka. Autori su želeli ovakav kraj kako bi zaključili franšizu, pa je ponovo krenuli iznova…

(D.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA