• 6

Pokrenuta peticija za uvođenje grčkih televizijskih kanala u ponude kablovskih operatera u Srbiji

Vreme je da dobijemo grčke kanale u sklopu ponude kablovskih operatera u Srbiji

  • 6
peticija grčki kanali

foto: promo

U želji da još više približimo grčki i srpski narod, pokrenuta je peticija za uvođenje grčkih televizijskih kanala u Srbiji.

Izjavu predsednika Udruženja Grci Srbije Vasiliosa Proveggeliosa vam prenosimo u celosti, a peticiju možete potpisati OVDE.

Nakon što je naš projekat besplatne škole grčkog jezika zaživeo u Kragujevcu, Novom Sadu i Smederevu, te okupio oko 500 srpskih državljana, koji su pokazali veliki entuzijazam za učenje grčkog jezika, dobili smo informaciju da bi bili oduševljeni da imaju priliku i uživo da budu u dodiru sa grčkim jezikom, a najbolji način za to je praćenje televizijskih kanala.

Takođe smo upućeni u to da u Srbiji postoje i druge škole stranih jezika, koje su specijalizovane za kurseve grčkog jezika i okupljaju veliki broj polaznika, zainteresovanih za učenje ovog jezika, kojima bi mnogo značilo da mogu i putem televizije da upotpunjuju svoje znanje.

Prema podacima kojima raspolaže Udruženje Grci Srbije - Έλληνες της Σερβίας u Srbiji živi oko 15.000 grčkih  potomaka, a sada srpskih državljana, od kojih je njih oko 2.000 upisano u poseban birački spisak. A to je samo jedna ciljna grupa, koja ima interesovanje da prati grčke kanale.

Druga ciljna grupa su svi oni srpski državljani, koji imaju želju da nauče grčki jezik ili ga već govore, te da se upoznaju sa kulturom ove zemlje, a i da prate aktuelnosti putem televizije.

I treća ciljna grupa su svi grčki državljani koji žive ili rade u Srbiji, kao i diplomatske zajednice Grčke i Kipra, koje su vrlo brojna.

Samim tim što su veze između grčkog i srpskog naroda vekovne, te se i dalje razvijaju i jačaju na različitim planovima, što je i jedan od ciljeva Udruženja Grci Srbije - Έλληνες της Σερβίας, to smatramo da će pokretanje ove peticije uticati i na bolje odnose između naša dva naroda. Prema prošlogodišnjim informacijama, na letovanje u Grčku iz Srbije odlazi oko 1,5 miliona ljudi. Mnogi od njih imaju želju da prate dešavanja u ovoj zemlji i kada u njoj ne borave, te je iz tog razloga i sasvim razumljivo zbog čega zahtevamo od kablovskih operatera da u svoju ponudu uvrste i grčke televizijske programe.

Punu podršku za pokretanje ove peticije daje i Nacionalni savet grčke nacionalne manjine u Srbiji, kao i Udruženje „Grci Vojvodine“, Fondacija grčke nacionalne manjine u Srbiji, ali i mnogi pojedinci, što Grci, što Srbi, koji su svesni u kojoj meri će to pozitivno uticati na buduće grčko-srpske odnose.

(T.T./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    Daj Bože. Živeo Grčki i Srpski narod.

  • Vosa

    Za 5eur ima iptv sa svim grckim kanalima

  • FANTOM

    Dok letujem u Grčkoj nagledah se njihovih TV kanala. Verujte ništa posebno ili srednja žalost. Nemam ništa protiv ali proći će poput slovenačkih, makedonskih ili italijanskih . Opet ćemo gledati proverene i one na koji smo navikli a ima ih podosta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima