≫ 

Kan odustao od festivala, ali predstaviće zvaničnu selekciju filmova

Trebalo je da bude održan od 12. do 23. maja, ali je umetnički direktor festivala Tjeri Fremo kazao da u ovom trenutku to ipak nije moguće

  • 0
Kanski filmski festival, Filmski festival u Kanu Palata festivala / Foto: Wikimedia/Guy Lebègue

Kanski filmski festival odustao je od ovogodišnjeg 73. izdanja u fizičkom obliku zbog pandemije korona virusa, ali će svoju zvaničnu selekciju ipak predstaviti, preneo je Variety.

Filmski festival je trebalo da bude održan od 12. do 23. maja, ali je umetnički direktor festivala Tjeri Fremo kazao da u ovom trenutku to ipak nije moguće.

- Zaključno sa današnjim danom fizičko izdanje Kanskog festivala deluje previše komplikovano za organizaciju, pa ćemo početkom juna objaviti našu prvobitnu originalnu, takmičarsku selekciju - istakao je Fremo za štampu ispred festivala.

Fremo je kazao da će filmovi iz zvanične selekcije, koje će objaviti u junu, biti delegirani na partnerske festivale, među kojima je i Venecijanski, kao i u bioskopske dvorane.

Pored festivala u Venecije, koji će o svojoj sudbini doneti konačnu odluku krajem ovog meseca, Fremo je naveo i druge filmske smotre kao potencijalne partnere, za koje je izvesnije da će biti održani.

- Ići ćemo u Toronto, Dovil, Angulem, San Sebastijan, Njujork, Busan, čak i na Festival Limijer u Lionu. Sa Venecijom želimo da odemo i korak dalje i da predstavimo filmove zajedno - napomenuo je Fremo.

Kanski festival pridružiće se i ostalim vodećim svetskim filmskim manifestacijama koje su najavile globalni filmski festival We Are One, a koji počinje od 29. maja.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA