≫ 

"Gladijator 2" u najavi: Glumicu koja je igrala Lusilu već su zvali producenti

"Gladijator" je objavljen pre 20 godina i za to vreme stekao je status klasika

  • 3
Gladijator Printskrin: Youtube/MadaLore1994

Nakon 20 godina, koliko je proteklo od premijere filma Ridlija Skota "Gladijator", priče o potencijalnom nastavku konačno su počele da kruže.

Glumica Koni Nilson, koja je u filmu igrala Lusilu, sestru ozloglašenog rimskog imperatora (Hoakin Finiks), kazala je da su je producenti kontaktirali oko mogućeg nastavka.

- Čula sam se sa producentima. Mislim da je sve samo pitanje toga koji će film prvi doći na red u Ridlijevom gustom rasporedu. Takođe mislim i da će korona biti jedan od faktora koji će odrediti kada ćemo se vratiti na posao - rekla je ona.

- Bila bih zainteresovana da snimim taj film, naravno. Mislim, to je očigledno sjajan projekat, tako da bih bila zainteresovana.

Bez obzira što je "Gladijator" smešten u Starom Rimu, Lusila je u nekim stvarima bila vrlo moderna heroina.

- To je bio jedan od razloga zbog kojih sam bila tako srećna što sam igrala u tom filmu. Ridli se zaista potrudio da Lusila bude jednaka sa svim tim muškarcima. Mislim da me jasno i glasno čuo kada sam se već na prvom sastanku žalila zbog načina na koji se žene tretiraju u Holivudu - kazala je ona.

Glavnu ulogu u ovom filmu imao Rasel Krou, koji je igrao Maksimusa, bivšeg generala koji traga za osvetom za svoju ubijenu porodicu.

Krou je nedavno objavio tvit kojim je obeležio godišnjicu ove krvave drame.

- Pre 20 godina "Gladijator" je počeo da se prikazuje u bioskopima u Americi. Snaga i čast - napisao je on, aludirajući na povik iz filma.

Film je osvojio pet Oskara, a za ove dve decenije stekao je status modernog klasika.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko F.

    21. maj 2020 | 09:25

    Fantastično filmsko ostvarenje. Rasel Krou je briljirao. Svaki nastavak je samo sjena prethodnog. To se već pokazolo u slučaju Roki, Niske strasti...etc.

  • N

    21. maj 2020 | 12:15

    Naj olji film svih vremena 10+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA