• 0

"Tri smrti Dade Vujasinović": Tragično preminulu novinarku u novom serijalu glumi Jovana Stević

Serijal se sastoji od 10 epizoda, a prva je posvećena Dadi Vujasinović, koju igra glumica Jovana Stević, kojoj nije prvi put da tumači novinarku...

  • 0
Dokumentarno-igrani serijal

Sa snimanja serijala / Foto: Promo

Snima se dokumetarno-igrani serijal pod nazivom "Srce zločina", koji govori o tragičnom kraju novinarke Radislave Dade Vujasinović i drugim nerasvetljenim smrtima 90-ih i početkom 2000-ih godina. Na ovaj način ovom temom još se niko nije bavio.

Serijal se sastoji od 10 epizoda, a prva je posvećena Dadi Vujasinović, koju igra glumica Jovana Stević, kojoj nije prvi put da tumači novinarku.

Dokumentarno-igrani serijal

Jovana Stević kao Dada Vujasinović / Foto: Promo

Kada me je rediteljka Slobodanka Radun pozvala, u trenutku nisam bila svesna prilike koju sam dobila. Tada nisam mnogo znala o Dadi - za Telegraf je izjavila Stević i dodala:

- Počela sam da istražujem i da se pripremam, a onda sam osetila veliko uzbuđenje, zahvalnost i odgovornost prema ovoj ulozi. Što sam bolje upoznavala lik Dade Vujasinović, više sam se identifikovala i osvešćivala koliko je za moj profesionalan razvoj ovo značajan korak. 

"Srce zločina" će na jedinstven način predstaviti i rekonstruisati ubistva u Srbiji krajem i početkom prošlog veka.

Serijal će biti emitovan na RTS-u u jesenjoj programskoj šemi, a otvoriće ga upravo epizoda "Tri smrti Dade Vujasinović" u kojoj će u igranim delovima biti prikazane tri različite verzije tragedije.

Dada Vujasinović

Radislava Dada Vujasinović / Foto: dadavujasinovic.com

Režiju epizode o Dadi potpisuje Slobodanka Radun, dok je scenarista serijala Aleksandar Radulović, a urednik i autor Veljko Medić.

(D.V.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima