"Tri smrti Dade Vujasinović": Tragično preminulu novinarku u novom serijalu glumi Jovana Stević

Serijal se sastoji od 10 epizoda, a prva je posvećena Dadi Vujasinović, koju igra glumica Jovana Stević, kojoj nije prvi put da tumači novinarku...

  • 0
Dokumentarno-igrani serijal Sa snimanja serijala / Foto: Promo

Snima se dokumetarno-igrani serijal pod nazivom "Srce zločina", koji govori o tragičnom kraju novinarke Radislave Dade Vujasinović i drugim nerasvetljenim smrtima 90-ih i početkom 2000-ih godina. Na ovaj način ovom temom još se niko nije bavio.

Serijal se sastoji od 10 epizoda, a prva je posvećena Dadi Vujasinović, koju igra glumica Jovana Stević, kojoj nije prvi put da tumači novinarku.

Dokumentarno-igrani serijal Jovana Stević kao Dada Vujasinović / Foto: Promo

Kada me je rediteljka Slobodanka Radun pozvala, u trenutku nisam bila svesna prilike koju sam dobila. Tada nisam mnogo znala o Dadi - za Telegraf je izjavila Stević i dodala:

- Počela sam da istražujem i da se pripremam, a onda sam osetila veliko uzbuđenje, zahvalnost i odgovornost prema ovoj ulozi. Što sam bolje upoznavala lik Dade Vujasinović, više sam se identifikovala i osvešćivala koliko je za moj profesionalan razvoj ovo značajan korak. 

"Srce zločina" će na jedinstven način predstaviti i rekonstruisati ubistva u Srbiji krajem i početkom prošlog veka.

Serijal će biti emitovan na RTS-u u jesenjoj programskoj šemi, a otvoriće ga upravo epizoda "Tri smrti Dade Vujasinović" u kojoj će u igranim delovima biti prikazane tri različite verzije tragedije.

Dada Vujasinović Radislava Dada Vujasinović / Foto: dadavujasinovic.com

Režiju epizode o Dadi potpisuje Slobodanka Radun, dok je scenarista serijala Aleksandar Radulović, a urednik i autor Veljko Medić.

(D.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA