Film koji je prethodio seriji "La Casa de Papel": Pljačka banke, taoci i ljudi spremni na sve

Čak je i reditelj isti

  • 0
Filmovi

Foto: IMDB

Pljačka banke. Muškarac i žena upadaju unutra neposredno pred zatvaranje. Među taocima je i Rakel, koja očajnički želi kredit od 35.000 eura, kako bi otkupila svoje dete od podmitljivog socijalnog radnika. Kredit mora da bude odobren baš tog dana, a novac podignut do sutra. I Rakel je očajna i spremna na sve...

U pitanju je španski film "70 Binladens" (binladeni su žargonski naziv novčanica od 500 evra), čiji je reditelj Koldo Sera neposredno nakon ovog filma režirao i nekoliko epizoda ultra-popularne serije "La Casa de Papel".

Otprilike to je i "štimung" kojim odiše ovo ostvarenje. Čak je i matrica slična - pljačka banke, taoci, policija koja opkoljava, nadmudrivanje, podnošljiv nivo humora, neke pomalo "neverovatne" scene...

"70 Binladens" jeste film koji treba pogledati, uprkos tome što povremeno može da se učini i da gubi u tempu. Ovo važi i za potencijalno prevelike "intelektualne bravure" kad je reč o scenariju, koje se mogu učiniti "suvišnim". Ali, uostalom potonja hit-serija pati od toga, pa većini publike to uopšte ne smeta. A i dužina trajanja od 100 minuta jeste sasvim primerena, da film ne pređe granicu koja razdvaja dobar triler od egzibicionističkog eksperimenta, pišu titlovi.com.

Likovi koje je Sera ovde ponudio jesu prilično živopisni, od pljačkašice bez jednog oka i njenog švalera-narkomana, do pomalo zblanutog policijskog pregovarača i Ukrajinke-bankarske blagajnice. I ostali "taoci" i taoci imaju svoje "trenutke", a njihovi nastupi su čak i u službi satiričnog potcrtavanja aktuelnog društveno-političkog stanja u Španiji. Neki bi, možda, rekli i da se moglo malo više insistirati na ovakvim "izletima", ali ko voli takav pristup, dočekaće ga kasnije u već pomenutoj atmosferi kojom odiše "La Casa de Papel".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA