• 1

Snima se serija i film "Nečista krv": Staro Vranje oživljava u Ripnju

Za raskošnu scenografiju je zaslužan jedan od najvećih majstora te profesije kod nas, Milenko Jeremić...

  • 1
Staro Vranje

Staro Vranje / Foto: Wikimedia

U Ripnju se ubrzano gradi Vranje iz 19. veka. Priprema se scena za snimanje filma i serije "Nečista krv". Početak snimanja je već odlagan, ali sadašnji plan je da završna klapa padne do decembra, piše RTS.

U podnožju Avale, početkom avgusta, oživeće staro Vranje. Ovim ulicama prolaziće Hadži-Trifun, Tašana, Mitke, Sofka, Koštana. Deset epizoda činiće epsku sagu o Vranju sa likovima i motivima jedne porodične hronike u razdoblju od pedeset godina 19. veka. Film i pet epizoda režiraće Milutin Petrović, a završnicu serije Goran Stanković.

Staro Vranje

Foto: Wikimedia

- Ja mislim da je ovo jedno veliko nacionalno blago, ne samo zbog onoga što je očigledno, a to je literatura Bore Stankovića koja je u korenu cele stvari, nego je i veliko nacionalno blago pionira i umetnika Jugoslavije i Srbije, Vojislava Nanovića koji je sve to napravio - kaže reditelj serije.

Za raskošnu scenografiju je zaslužan jedan od najvećih majstora te profesije kod nas, Milenko Jeremić.

- Treba čitati određenu literaturu, koju inače posedujem, tako da sam dolazio do podataka šta može da prođe, a šta ne može. Može čovek da pogreši na jednom najobičnijem detalju. Tako da sam vodilju imao jer sam tu temu obrađivao godinama, uz obilje dokumentacije koju posedujem, eto napravio sam tu stvar - objašnjava Jeremić.

Dok se radovi prvode kraju, bira se međunarodna glumačka ekipa. Muzika se ne bira već se sama nameće – tradicionalne note juga Srbije u savremenim aranžmanima.

Staro Vranje

Foto: Wikimedia

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima