Oliver Stoun o politički korektnom Holivudu: Svi su poludeli, sve je postalo previše osetljivo

Proslavljeni reditelj kazao je da se oseća "kao u čajanci iz 'Alise u zemlji čuda'"

  • 1
Oliver Stone, Oliver Stoun Oliver Stoun / Foto: Guliver/Getty Images/Michael Campanella

Proslavljeni reditelj Oliver Stoun izjavio je da misli da je Holivud postao previše slab i osetljiv, te da je moderni način pravljenja filmova, uslovljen koronom, “smešan” .

U intervjuu za New York Times Magazine, ovaj slavni sineasta opisao je svoja osećanja u vezi sa sadašnjom klimom u svetlu krize koronavirusa.

Sve je postalo preterano pipavo, previše osetljivo. U Holivudu sada ne možete da snimite film bez savetnika za Kovid. Ne možete da snimite film bez savetnika za osetljivost. To je smešno.

Oskarovac je takođe kritikovao Akademiju filmske umetnosti i nauke zato što "menja mišljenje na svakih pet, 10 ili dva meseca".

– Akademija menja svoje mišljenje svakih nekoliko meseci u vezi sa mnogim pitanjima. To je svet političke korektnosti i uopšte ne čeznem da se vratim tamo. Nikada ranije nije bio tako lud. To je sada kao čajanka iz “Alise u zemlji čuda”.

Nastavljajući priču o svom neraspoloženju zbog trenutne društvene klime, Stoun je objasnio na koji način će pandemija uticati na produkciju.

film, snimanje, kamera Filmovi će biti veoma skupi za proizvodnju / Foto: Pexels/Kyle Loftus

– Znate, upravo sam pročitao kako će filmovi biti veoma skupi za proizvodnju sada, jer morate da preduzmete sve mere opreza, pa će pedeset dana snimanja postati šezdeset dana snimanja, i sve to obavezno socijalno distanciranje među glumcima.

Njega to, ipak, neće sprečiti da nastavi da snima. Štaviše, trenutno radi na nekoliko dokumentaraca.

- Jedan je o Džonu F. Kenediju. Otkako je moj film "JFK" izašao 1991. godine, obelodanjeno je mnogo novog materijala, koji su ljudi dosad ignorisali - dodao je reditelj.

Drugi film bavi se čistom energijom.

- Ovo je tema koja nije naročito popularna, ali meni to nije važno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    18. jul 2020 | 12:42

    Vrlo prosto : sve ce biti mnogo skuplje. Ko je imao ranije imace i sad, ko nije, imace jos manje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA