≫ 

Masakr u vlaškom selu i bizarni svadbeni običaj: Počelo snimanje TV serije "Crna svadba"

Glavne likove dvojice inspektora tumačiće Uliks Fehmiu i Nikola Kojo

  • 1
Crna svadba Uliks Fehmiu u TV seriji "Crna svadba" / Foto: Promo

Ove nedelje počelo je snimanje "Crne svadbe", prve domaće TV serije u žanru psihološkog trilera sa elemtnima misterije i horora. Potpuno poštujući sve propisane epidemiološke mere, ekipa na čelu sa rediteljem Nemanjom Ćipranićem, snimila je prve kadrove ove sage koja prati razotkrivanje krvavog masakra u jednom vlaškom selu u istočnoj Srbiji.

Autor serije je Strahinja Madžarević, dok režiju potpisuje Nemanja Ćipranić. Glavne likove dvojice inspektora tumačiće Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama videćemo i Jelenu Đokić, Slavka Štimaca i Tonija Mihajlovskog.

Crna svadba Uliks Fehmiu i Nemanja Ćipranić, stvaranje TV serije "Crna svadba" / Foto: Promo

Specifičan naziv "Crna svadba" potiče od od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca, koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili druga devojka odevena u venčanicu.

Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

Serije ovakvog tipa retko su rađene kako u domaćoj kinematografiji, tako i u regionu, a iz produkcijske kuće Firefly i partnerskog Telekoma veruju da će ovaj psihološki triler, koji nas kroz krimi radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda, biti potpuno jedinstven TV projekat.

Emitovanje je planirano za proleće 2021. na Superstar kanalu, koji se može videti u svim Telekomovim distributivnim mrežama.

Crna svadba Sa snimanja serije / Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frumoase

    22. jul 2020 | 16:19

    Uuu ovo će biti zanimljivo..vlasi imaju mnogo zajebane i bizarne obicaje..uvek kazem da horor u Srbiji treba snimati u istocnom delu zemlje tacnije u vlaskim krajevima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA