• 1

Evo kako je Goku dobio "Pitomi oblak", jedan od svojih najkorisnijih rekvizita

Goku je nastao kao lik autora Akire Tirojame davne 1984. godine, i ubrzo postao svetski popularan strip i anime junak

  • 1
Goku, Zmajeva kugla

Printskrin: YouTube/Anime Addicted

Goku je još poznat i po imenima Zero, Kakarot, Kakaroto i Son Goku. On je Sajonac (a Kakarot mu je sajonsko ime), poslat na planetu Zemlju kako bi je uništo, ali prilikom sletanja, odnosno pada, udario je glavu i tako izgubio pamćenje. Svoje detinjstvo je proveo sa Gohanom, njegovim dedom, kako ga je on zvao, ali zapravo čovekom koji ga je pronašao i usvojio, piše Strip Blog.

U prvoj sezoni anime, Goku, zajedno sa devojkom po imenu Bulma, polazi u potragu za Zmajevim kuglama kako bi ih sve sakupili, ali na tom putu nailaze na razne prepreke.

Goku je poznat po mnogim zanimljivim spravama i sposobnostima kojma se služi, pa tako poseduje motkom koja na njegovu komandu: "Motko, izduži se", postaje dugačka koliko je to potrebno, zatim pokreće neverovatan napad "Kamehame talas" koji Goku pokreće skupljajući energiju u sastavljene šake pored tela i izgovarajući "Ka" i "Me", a zatim svu energiju ispuštajući pruženim rukama, a sastavljenim šakama uz reč "Ha". Ovu vrstu napada, pored Gokua, poseduju još mnogi likovi u poznatoj animi kao što je Krilin, Jamača, Kornjačin Vrač, Gohan…

Goku ima još jednu interesantnu napravu koju koristi, a to je "Pitomi oblak", tačnije oblak koji leti, a koji može da prevozi samo one koji su "čistog srca". U trećoj epizodi prve sezone "Zmajeve kugle", Kornjačin Vrač, zahvalan što su mu Goku i Bulma vratili kornjaču tako što ju je Goku nosio kilometrima na leđima do mora, daje Gokuu u znak zahvalnosti ovaj neverovatan rekvizit, koji će ga izuzetno služiti u njegovim poduhvatima i koji će mu biti izuzetno poslušan. Kad god ga Goku pozove, oblak dođe i odveze ga gde god poželi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima