≫ 

Biković: Ako osudite "Južni vetar" zbog promocije kriminala, osudite i pesme o Marku Kraljeviću

Umetnost je jedno, život drugo, a razlika je jasna, istakli su stvaraoci "Južnog vetra 2", čije je snimanje upravo počelo

  • 74

Nakon velikog iščekivanja, u Knjaževcu je danas počelo snimanje nastavka najgledanijeg domaćeg filma "Južni vetar 2". Bioskopski hit čiji je prvi deo pogledalo više od milion i po gledalaca, u svom nastavku nosiće naziv „Ubrzanje“, a scenario i ovog puta potpisuju Petar Mihailović, baš kao i reditelj Miloš Avramović.

Poštujući sve propisane epidemiološke mere, u istočnoj Srbiji će se snimati punih pet nedelja ove uzbudljive sage, čiji glavni junak Petar Maraš (Miloš Biković), u nastavku koristi prednosti stečenog statusa “neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja”.

Miloš Biković, Južni vetar Miloš Biković / Printskrin: RTS

Želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove, i vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vernim Baćom (Miodrag Radonjić), odlazi u istočnu Srbiju gde ga zatekne vest koja će ga primorati da momentalno promeni planove. Životi na ivici, igre po pravilima međunarodnih narko kartela, uz veliki broj do sada neviđenih akcionih scena, samo su neki detalji koji nas čekaju u „Ubrzanju“.

Nakon istočne Srbije, snimanje se nastavlja u Beogradu, a premijera je planirana za početak naredne godine.

Kako su kreatori filma kazali, okupiti internacionalnu ekipu u vreme pandemije, kada su granice zatvorene, veoma je teško.

- Ipak, ako ste dovoljno snalažljivi i  imate veliki gepek, to je oko dva i po glumca. Jednu glumačku porodicu možemo da dovedemo po prelasku granice. Ili im pokažemo put noću, pa ih čekamo sa bakljama - kroz osmeh (skriven iza maske) rekao je Miloš Avramović, reditelj filma, a onda ozbiljno otkrio da u nepredvidivoj situaiji, sa stalnim otvaranjem i zatvaranjem granica, nije lako okupiti ekipu.

Ženskih likova (u akciji) neće biti u filmu, ali novih junaka hoće. Stare likove, već preminule, neće oživljavati -  ni u stilu španske serije, niti u zombi varijanti...

A da li će glavni junaci - Maraš i Baća - umreti? Miloš Avramović kaže da mu je takva ideja na pamet pada samo privatno.

- Ponekad kad me iznerviraju... Ali videćemo - kazao je on, pnovo kroz smeh.

Juzni vetar 2 Južni vetar 2 / Foto: Promo

Tokom snimanja nastavka filma cela ekipa nosi maske, osim, naravno glumaca kada su u kadru.

- Verujem u dobre i uspešne nastavke. Seriju ćemo ostaviti za sledeću godinu, ali u filmu će akcenat biti na jednom događaju koji će promeniti živote naših junaka - kazao je Biković.

Na pitanje da li prikazivanje kriminala i kriminalaca predstavlja opasnost za mlade, o čemu se toliko u društvu diskutovalo. Biković odgovara da mladi itekako znaju da razluče život i umetnost.

Juzni vetar 2 Južni vetar 2 / Foto: Promo

- Mislim da mladi razlikuju film i stvarnost i ugledaju se na svoje uzore - stvaraoce, glumce, reditelje koje prave nešto dobro. Ovo bi možda trebalo da izbegavaju da gledaju deca bez roditeljskog nadzora, tj. bez nekoga ko bi im objasnio značenje svega ovoga. Roditelji su ti koji uče decu da zauzmu stav prema nečemu, kao što prema "Južnom vetru" treba zauzeti stav da je to dobar proizvod stvaralačkog čina. Kada se ide suprotom logikom, onda treba da se ukinu i "Kum", "Sopranovi", "Rambo" i ciklus pesama o Marku Kraljeviću, jer deca iz toga mogu da pokupe poruku da treba da idu i ubijaju turske turiste. Mnogo opasniji su rijaliti programi, jer oni se prikazuju kao stvarnost. U seriji i filmu model ponašanja je ipak onaj koji se kopira od umetnika, reditelja i glumaca, a ne kriminalaca. Maraš je antiheroj - kazao je Biković.

- Mislim da je serija inspirisala mlade na mnogo dobrih stvari - da prave muziku, crteže, bave se glumom, zainteresuju se za film ili fotografiju. Takvih sadržaja dnevno dobijamo na stotine - dodao je Avramović.

Serija i film su u Rusiji su prodati na platformama, a prodata su i prava na engleski rimejk. Takođe, Amerikanci su zainteresovani...

Juzni vetar 2 Južni vetar 2 / Foto: Promo

Realizacija projekta vrši se uz podršku Filmskog centra Srbije, baš kao i Telekoma Srbije.

- Jako smo srećni što smo u prilici da podržimo snimanje filma Južni vetar 2. Kao što svi znate, reč je o sadržaju koji beleži rekordnu gledanost, a Telekom Srbija,  odnosno naš televizijski kanal  SuperStarTV  postao je sinonim za najbolji filmsko serijski program - rekao je povodom početka snimanja koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe Vladimir Lučić.

Glumačku ekipu će i dalje predvoditi Biković i Radonjić, naravno uz  Jovanu Stojiljković, Bogdana Diklića,  Aleksandra Berčeka, ali i publici dragog mladog glumca Luku Grbića.

Video: Radonjić o nastavku Južnog vetra: Ne mogu da zamislim da Baća čuva decu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    17. avgust 2020 | 16:56

    Oduvek mi je bio antipatican a posle odlaska u Hrvatsku na more posle sveg srbovanja i degutantan. Poredi babe i zabe.

  • Ooo

    17. avgust 2020 | 16:20

    Letujes tamo gde su rasute srpske kosti,poredis Kraljevic Marka sa dilerima droge...!? Urazumi se momce.

  • Dača

    17. avgust 2020 | 16:10

    Ovaj dečko umislio da je holivudska zvezda sa deset Oskara. Alo momak, probudi se! Takvih kao ti ima u svakom palanačkom pozorištu. Prestani da daješ izjave jer se u poslednje vreme samo ukanaljuješ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA