O samoubistvu u mirnoj Subotici: U Pančevu počelo snimanje TV serije "Kljun" Srđana Dragojevića

Sonja Kljun je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu...

  • 0
Prva klapa serije Kljun, scene, snimanje Foto: Tanjug/Promo/Valentina Gajić

Prva klapa televizijske serije "Kljun" Srđana Dragojevića snimljena je juče u Pančevu, a u toku naredna tri meseca ekipa će rad nastaviti na lokacijama u Beogradu, Subotici, Mokrinu, Senti i na Paliću.

Prema ideji Milorada Milinkovića, scenario potpisuju Matija Dragojević, Ljubica Luković, Anja Mijović i Srđan Dragojević, a u planu je da serija ima 10 epizoda.

Prva klapa serije Kljun, scene, snimanje Foto: Tanjug/Promo/Valentina Gajić

Sonja Kljun je mlada, ambiciozna detektivka, željna da dokaže da je njena istančana intuicija u pravu - navodno samoubistvo u mirnoj Subotici krije daleko ozbiljnije tajne nego što se na prvi pogled čini.

Sonjina selidba pokrenuće lavinu događaja koja će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za njenu prošlost.

Istančana intuicija nije svojstvena samo za Sonju, već i za njenu desetogodišnju ćerku, čiji neobični snovi vezani za majčin posao iznenada počinju da se ostvaruju.

Seriju će režirati Jelena Gavrilović i Uroš Tomić, a kako dvojac objašnjava, kroz seriju se provlače teme talenta, snova i migracije, te se njihovi junaci "bore da budu slobodni i svoji".

- Talenat je nešto što povezuje veliki broj junaka. To je ogorman teret za njih jer ne umeju sami da ga sačuvaju već često dolaze u ruke nekakvih institucija koje pokušavaju taj talenat da zloupotrebe. I selidbe ljudi su vrlo aktielna tema, u seriji imamo i likove koji dolaze sa Bliskog istoka i migracije devedesetih sa naših prostora kao temu, ali u suštini - to je priča o potrebi da se ostane svoj u svim tim putovanjima - rekla je Gavrilovićeva.

Prva klapa serije Kljun, scene, snimanje Foto: Tanjug/Promo/Valentina Gajić

Tomić ističe da je ovo prva domaća kriminalistička serija gde je glavna junakinja žena, i da je im je važno da nju igra dobra glumica.

- Glavna glumica je Ivana Vuković, ona je već ozbiljna glumica što se tiča autorskih filmova i pozorišta, ali je televizijska publika ne poznaje toliko srećom, te će to biti osveženje. Serija se bavi snovima, instinktom, šestim čulom, i prosto se nametalo da to bude žena - kaže reditelj.

Pored Ivane Vuković, gledaoci će imati priliku da posle osam godina pauze gledaju Ljiljanu Blagojević koja igra vlasnicu jednog pansiona na Paliću, zatim mladog glumca Stefana Vukića u ulozi policijskog inspektora, Mićka Ljubičića kao radnika DB i staratelja Sonje Kljun.

Prvi put na filmu i televiziji pojaviće se i devojčica Drena Mršić u ulozi Sonjine ćerke, a pored njih tu su i Nataša Šolak Tapušković, Mario Knezović, Ljubiša Miličić i Vahid Džanković.

Premijerno će se emitovati početkom sledeće godine na televiziji Nova S u produkciji United Media, a izvršni producent serije je produkcijska kuća Delirium.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA