≫ 

Na filmskom festivalu u Veneciji obavezne maske

Filmski festival biće prvi filmski događaj uživo od kada je počela pandemija

  • 0
Venecija Venecija dočekuje goste / Foto: Pixabay

Posetioci Venecijanskog filmskog festivala, prvog velikog događaja kovid-19 ere koji će se održati uživo, moraće da nose maske za lice tokom projekcija i da imaju negativan test na korona virus ako dolaze izvan Evrope.

Prema smernicama objavljenim u četvrtak, fanovima i javnosti neće biti dozvoljen pristup crvenom tepihu tokom festivala od 2. do 12. septembra, a posetioci će morati da kupe ulaznice i rezervišu mesta onlajn kako bi obezbedili da svako drugo mesto ostane slobodno, prenosi AP.

Na devet ulaza postavljenih na raznim tačkama oko venecijanskog Lida meriće se temperatura posetilaca i novinara, a zvezde će imati organiziran pevoz i dolaske na crveni tepih kako bi organizatori festivala sprečili stvaranje gužve čak i u zvaničnim delegacijama.

Oni koji prisustvuju zatvorenim događajima, biće praćeni kako bi se garantovalo praćenje kontakta ako bude potrebno, prenosi Tanjug.

Filmski festival biće prvi filmski događaj uživo od kada je počela pandemija i to je jedan od prvih značajnijih međunarodnih događaja koji Italija organizuje nakon što je postala nekadašnji epicentar kovid-19 u Evropi.

Filmski festivali u Torontu i Njujorku koji slede nakon Venecije biće ove godine u velikoj meri virtuelni.

🎟 28 titoli per 40 recite, tutte prime assolute che ruotano attorno al tema della censura: sono disponibili,...Posted by La Biennale di Venezia on Четвртак, 20. август 2020.

U Italiji, ljubitelji filma moraju da nose maske za lice da bi ušli u bioskope, ali ih mogu ukloniti kada sede. Organizatori Bijenala, međutim, zahtevaju maske u zatvorenom i na otvorenom, kao i tokom projekcija.

Pored toga, svako ko stigne izvan evropskog otvorenog šengenskog područja mora obaviti test na virus pre dolaska i biće testiran na račun Bijenala kada stigne u Veneciju.

Organizatori Bijenala rekli su da su smernice izrađene u saradnji sa lokalnim zvaničnicima zdravstvene zaštite.

Video: U čistoj vodi praznih kanala u Veneciji usnimljena je meduza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA