≫ 

Uskoro ime novog reditelja filma o Košarama: "Iza odluke će stati i naši veterani"

"Košare su javni interes koji je iznad interesa svakog pojedinca"

  • 17
Heroji Košara Foto: Omega Production

- Srbija će dobiti film i seriju o herojima Košara, bez obzira što je reditelj Balša Đogo napustio ekipu filma. Ovaj film ne pripada nijednom reditelju, niti producentu, on pripada narodu Srbije. Košare su javni interes koji je iznad interesa svakog pojedinca - rekao je Nemanja Mićić, producent filma Košare.

On je istakao da je scenario za film napisao scenarista Đorđe Milosavljević, po čijoj je priči Balša Đogo trebalo da režira film.

- Istina o Košarama je u tom scenariju, koji je Đorđe pisao zajedno sa veteranima i herojima koji su učestvovali u ratnim dejstvima. Taj scenario ostaje suština filma i zato su veterani podržali naše težnje da se snimanje što pre nastavi - istakao je Mićić i dodao da se još uvek razmatra ko će biti postavljen za novog reditelja ovog ratnog spektakla.

Heroji Košara Foto: Omega Production

- Ubrzo ćemo saopštiti to ime i to će biti odluka iza koje će stati cela ekipa filma i naši veterani - rekao je Mićić.

On je naveo da iza projekta filma Košare stoji Vojska Srbije i brojne državne institucije koje danas, za razliku od nekih prošlih vremena, razumeju koliko je važno očuvati sećanje na herojsku borbu naših vojnika protiv šiptarskih terorista i NATO pakta. Prema Mićićevim rečima, Vojska Srbije i država stali su iza producentske kuće Omega i scenariste filma Košare Đorđa Milosavljevića.

- Sredstva koja smo dobili od države odobrena su produkciji Omega za scenario Đorđa Milosavljevića i mi ćemo zajednički ovaj projekat da dovedemo do kraja u roku na koji smo se obavezali - rekao je Mićić.

Heroji Košara Foto: Omega Production

On je dodao da su film i serija Košare spomenica herojima koji su dali svoje živote u borbi za odbranu Kosova i Srbije.

- Naša sveta misija i dug prema njima je da ovaj film završimo. To je naš glavni motiv, a ne zarada. Zato smo se i odrekli profita od prikazivanja filma u bioskopima, koji će u celosti biti poklonjen porodicama poginulih i ranjenih boraca na Košarama - rekao je Mićić.

- Naši vojnici na karauli govorili su dok su se borili protiv terorista i NATO pakta: nema nazad, iza je Srbija. To je i naš moto. Ovaj film je svetinja koji branimo zajedno sa našim veteranima. Nema nazad - zaključio je Mićić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cole

    26. avgust 2020 | 21:10

    NATO vrši pritisak da se film ne snimi po Balšinom scenariju. Ova dvojica producenata su samo maska. Veterani su već odobrili scenario i to je upravo ovaj po kome Balša Đogo snima film jer prikazuje istinu i ne štedi nikoga-ni neprijatelja (NATO i OVK teroriste), ali ni one iz političkog i vojnog vrha koji su poslali golobrade momke da ginu na prvoj liniji. Podrška Balši, nema povlačenja, nema predaje!

  • RS

    26. avgust 2020 | 17:36

    Meni ovo liči na pritisak sa zapada da se ublaži priča!

  • Bubica

    26. avgust 2020 | 18:54

    Jesmo li ovo odlucili danas na ovom ‘veoma znacajnom’ sastanku sa ovima iz Banja Luke. Odmah se vidi jedinstvo ‘srpskog’ naroda 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA