≫ 

"Volim te. I sve tvoje volim": Branka Katić izrecitovala pesmu koju je posvetila Nebojši Glogovcu

- To je jedina pesma koju sam ikada napisala i posvećena je njemu (Nebojši Glogovcu) - rekla je Branka Katić i otvorila "Dane Nebojše Glogovca" u Trebinju

  • 2
Branka Katić, Dani Nebojše Glogovca Branka Katić na "Danima Nebojše Glogovca u Trebinju" Printskrin: Instagram/laperiodistaindependiente

U Trebinju je 29. avgusta 2020. godine otvoren festival "Dani Nebojše Glogovca", manifestacija koju u čast velikog glumca organizuju njegova porodica i prijatelji u saradnji sa Kulturnim centrom, a pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Festival je otvoren na letnjoj sceni Kulturnog centra predstavljanjem specijalnog gosta, glumice Branke Katić, a potom je usledila projekcija filma "Ubistvo s predumišljajem" reditelja Gorčina Stojanovića.

- Napisala sam jednu pesmu, pa bih vam je pročitala. To je jedina pesma koju sam ikada napisala i posvećena je njemu (Nebojši Glogovcu) - rekla je Branka Katić prilikom obraćanja publici, a onda je tu pesmu izrecitovala:

"Kosmos je mali da sakrije ljubav. Ti si sada vetar.

Nebo plavo, nebo zvezdano.

Kada zatvorim oči, tu si. Bude mi milo kada te vidim.

Nasmejano ćutiš, gledaš me mangupski.

Veselo je oko tvoje, mudrice, barabo.

Radosna sam kada mi u suton dođeš.

Veliki si glumac što nikad ne glumi, samo nežnu sustišu riješ.

Zmaj si snažni i lav strašni, bubo svilena.

Volim te. I sve tvoje volim.

Sve ljubavi tvoje grlim dušom svom", izrecitovala je Branka pesmu i izjavila:

- Proglašavam "Dane Nebojše Glogovca" otvorenim - rekla je glumica.

Katićeva je rekla novinarima da je Trebinje prelep grad i da tek sada shvata zašto ga je Nebojša toliko voleo i želeo da se jednog dana vrati da živi ovde.

Nebojšina supruga Milica istakla je da je organizacija festivala ove godine bila poseban izazov zbog epidemiološke situacije.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da se ovim festivalom neguju veze između Nebojšine rodne Hercegovine i Trebinja, te zahvalio porodici, ocu Milovanu i supruzi Milici, što dolaze "na izvorište njegovog postojanja".

Drugog dana festivala, 30. avgusta, biće prikazan film "Moj jutarnji smeh" reditelja Marka Ðorđevića.

Izložba fotografija Nebojše Glogovca iz njegovih najznačajnijih uloga prikazana je večeras na LED ekranu letnje scene Kulturnog centra.

Pogledajte program festivala "Dani Nebojše Glogovca":

Video: Klara Mucci: Glogovac je mogao sve u svakom pogledu, imao je slatkoću, gordost i jačinu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nela

    30. avgust 2020 | 10:27

    Bio je najbolji! Mnogo nedostaje,.a praznina je ogromna..Bez njrga nista vise nije isto.Slava velikom glumcu i izuzrtm coveku.

  • Ana

    30. avgust 2020 | 17:18

    Najbolji,dubinski,istinski,kad ga gledas,potpuno te obuzme a sve je tako lako,prirodno,jedan od najvećih mladjih glumaca ikada.Nikada necemo ga zaboraviti....nikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA