≫ 

Bašta Fest od 10. do 13. septembra: Očekuje nas bogat filmski repertoar

Filmske projekcije biće održane na otvorenom prostoru Borići, a usled moguće kiše biće prebačene unutra u bioskopu „Vlaja“ u Bajinoj Bašti, uz primenu svih epidemioloških mera Kriznog štaba i Vlade Srbije

  • 0
Drina, Bajina Basta, Kucica na Drini, kucica na drini Kućica na Drini, Bajina Bašta / Foto: Shutterstock

Filmska manifestacija Bašta Fest po sedmi put biće održana od 10. do 13. septembra u Bajinoj Bašti i prikazaće selekciju domaćih i regionalnih filmova aktuelne produkcije.

Revijalni filmski program sadrži sedam debitantskih filmova onih reditelja koji su do sada bili deo Bašta Festa, a imali su premijere svojih filmova u protekle dve godine.

Tako će na repertoaru biti veoma zapaženo ostvarenje Marka Ðorđevića - "Moj jutarnji smeh", neobičan eksperimentalni projekat nezavisne filmske scene, gde je jednu od poslednjih uloga u karijeri ostvario na žalost pokojni Nebojša Glogovac.

Glavne uloge u filmu tumače Filip Ðurić, Ivana Vuković i Jasna Ðuričić.

U izboru se nalazi i delo "Asimetrija" Maše Nešković, u kojem igraju Uliks Fehmiu, Tamara Krcunović, Dubravka Kovjanić, Mladen Sovilj, Ljuba Bandović, Milica Janevski, dok scenario, osim rediteljke, potpisuje i književnik Vladimir Arsenijević, dobitnik NIN-ove nagrade za roman "U potpalublju".

Selekciju čine i naslovi "Odvedi me negde gde je lepo” Ene Sendijarević , “Pun mjesec” Nermina Hamzagića , “Mamonga” Stefana Maleševića i “A.S. (25)”, Milene Grujić, prikazan i na Festivalu Autorskog filma 2019, u kome igraju Nikola Šurbanović, Miodrag Miki Krstović, Anastasija Mandić, kao i muzičar Rambo Amadeus.

Ovog leta na programu su i kratki filmovi ovih autora koji su bili deo takmičarskog programa festivala do sada, a prisutan je i poznati debitantski film "Teret" (2018) Ognjena Glavonića, koji je bio selektor ovog festivala 2014-2016. godine.

Muzički program neće biti održan, kao što je ranije najavljeno, zbog situacije sa Covidom-19.

Filmske projekcije biće održane na otvorenom prostoru Borići, a usled moguće kiše biće prebačene unutra u bioskopu „Vlaja“ u Bajinoj Bašti, uz primenu svih epidemioloških mera Kriznog štaba i Vlade Srbije.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA