≫ 

Jasna Đuričić kao Aida, Boris Isaković kao Ratko Mladić: Premijera filma o Srebrenici u Veneciji

Jasna Đuričić, koja glumi Aidu izjavila je da je ovaj film naš zajednički, planetarni problem koji može da se dogodi bilo gde

  • 3
Quo Vadis, Aida? "Quo Vadis, Aida?“ / Foto: Tanjug/AP

Novo ostvarenje bosanskohercegovačke rediteljke Jasmile Žbanić „Quo Vadis, Aida? o događajima u Srebrenici 1995. godine, svetsku premijeru je imao juče na Filmskom festivalu u Veneciji.

Glavne uloge u filmu tumače Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković, a deo filmske ekipe pojavio se danas zajedno sa rediteljkom na crvenom tepihu u Veneciji.

Na konferenciji za novinare rediteljka Jasmila Žbanić je izjavila da je želela da ispriča priču o ženama koje su u izgubile svoje sinove, muževe, članove porodice.

- Neke žene su izgubile čak 16 članova svoje porodice u ratu u BiH. Do sada smo imali mnogo filmova iz muške perspektive. Sada sam napravila film iz perspektive žene, na osnovu njihovih priča, i svemu onome što sam pročitala o njima, kako su živele tada i kako žive sada - istakla je je Žbanić.

Jasna Đuričić, koja glumi Aidu izjavila je da je ovaj film naš zajednički, planetarni problem koji može da se dogodi bilo gde.

- Ovaj film je užasno važan i jako je bitno govoriti o ovakvim temama na ovakav način - navela je poznata glumica.

Boris Isaković koji u filmu tumači lik Ratka Mladića, istakao je da je gledao mnogo snimaka na jutjubu i pokušavao da shvati karakter tog lika.

Govoreći ranije o ovoj ulozi za "Dnevni Avaz" on je ispričao da se dvoumio da li da prihvati ulogu.

- Tema je vrlo bolna i mislim da će publika sigurno razviti empatiju prema tom filmu. Veoma sam se dvoumio da li da prihvatim ulogu ili ne. Posle filma „Muškarci ne plaču“, pomislio sam da je to poslednja uloga kojom ću se baviti takvim likovima - istakao je Boris Isaković.

Video: Kubura o filmu Balkanska međa: Očekujem da ljudi zaplaču, emotivna je priča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ines

    4. septembar 2020 | 22:46

    A zasto rediteljka nije pomenula i Bratunac i zlocine Nasera Orica pocinjene prema Srbima i Srpske majke, kada je vec htela da se prihvati zajednickog "planetarnog problema"??! More ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA