≫ 

"Odlazak u bioskop znači odlazak u avanturu": Pedro Almodovar snima vestern i dva kratka filma

Režiser je izjavio da će se potpuno posvetiti vesternu nakon što završi "Madres Paralelas", film sa Penelope Kruz

  • 0
Tilda Swinton, Tilda Svinton, Pedro Almodovar Almodovar sa Tildom Svinton na Filmskom festivalu u Veneciji / Foto: Tanjug/AP

Španski režiser Pedro Almodovar je usred najproduktivnije godine do sada. Na Filmskom festivalu u Veneciji predstavio je svoj tridesetominutni film "Ljudski glas", zasnovan na priči Žana Koktoa.

Na konferenciji za štampu uoči premijere "Ljudskog glasa", u kom Tilda Svinton igra napuštenu ženu koja čeka važan telefonski poziv stare ljubavi, Almodovar je rekao da je napisao i neuobičajeni vestern, i da ima plan za dodatna dva kratka filma. Jedan od njih je inspirisan aktuelnim događajima - distopijski narativ smešten u svet u kom su nestali umetnički i centri kulture.

Pedro Almodovar Foto: Tanjug/AP

Režiser je izjavio da će se potpuno posvetiti vesternu nakon što završi Madres Paralelas, film sa Penelope Kruz koji će početi sa snimanjem u februaru 2021. Madres Paralelas kazuje priču o dve majke koje vode odvojene, ali paralelne živote, i koje se porađaju na isti dan.

Madres Paralelas će biti sniman u Madridu, na španskom jeziku, ali će Almodovar i na engleskom snimiti adaptaciju "Priručnik za čistačice" Lucije Berlin, kratku antologijsku priču o problemima srednje klase u SAD.

- Karantin nam je dokazao mnogo toga. Pokazao nam je koliko smo zavisni od fikcije koja bi nam ispunila vreme, od iskustava koja je neko zapisao, u filmu, pozorištu, novinama. Sa druge strane, karantin nam je pokazao da naša kuća može biti naš zatvor; mesto u kom jedeš, radiš, živiš. Lek za to je bioskop, koji je suprotan svemu navedenom. Odlazak u bioskop znači odlazak u avanturu - istakao je Almodovar na Filmskom festivalu u Veneciji.

Pedro Almodovar, Giorgina Rodriguez, Georgina Rodrigez Sa Đorđinom Rodrigez na premijeri filma "Ljudski glas" na Filmskom festivalu u Veneciji / Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu, "Ljudski glas" je pobrao pozitivnu kritiku. Biće prikazan i ove jeseni na Filmskom festivalu u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA