≫ 

Dve nagrade za domaći film "A sad se spušta veče": Priča o dve bake na brdima istočne Bosne

Prethodno je osvojio 6 nagrada na 15 filmskih festivala

  • 0
A sad se spušta veče Printskrin: YouTube/Mi o nama

Nagrađivani kratki dokumentarni film "A sad se spušta veče" Maje Novaković osvojio je još dva festivalska odličja - Nagradu za najbolju fotografiju na filmskom festivalu Nevada City i za najbolji film međunarodnog takmičenja filmskih škola "Pobedili Vmeste".

Ovaj film, nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, prethodno je osvojio 6 nagrada na 15 filmskih festivala, a bio je predstavljen i na Festivalu autorskog filma 2019. u Beogradu.

Sledeće prikazivanje ostvarenja biće upriličeno na Festivalu Evropskog filma Palić, koji se održava od 12. do 18. septembra na nekoliko lokacija na Paliću i u Subotici.

Delo je na programu u okviru selekcije "Eco Dox", posvećene temama očuvanja životne sredine.

Autentična dokumentarna filmska priča prikazuje život dve bake koje žive izolovano na brdima istočne Bosne, gde se ističe nematerijalna kulturna baštinu kroz prikaz bajalica i rituala protiv vremenskih nepogoda, grada i oluje.

Radnja filma je ilustracija svakodnevice ili prikaz žanr-scene života na selu, koje portretišu brižnost i bliskost baka, u njihovim međusobnim odnosima, kao i u relaciji prema prirodi.

Video: Dnevnik Diane Budisavljević - priča o ženi koja je srpsku decu spasavala iz NDH logora

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA