• 9

Pala poslednja klapa serije "Kamiondžije": Upoznajte Baju i Žiću

"Paja i Jare, takvi kakvi su, kao glumci to što su nam dali u tom kontekstu i vremenu, to što su oni uradili, to se merilo sa superherojstvom jer su tada umeli da zalupe vrata direktoru", ocenio je Nenad Jezdić

  • 9
Kamiondžije

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić / Foto: Promo

Nakon 100 dana rada i 20 epizoda snimljenih u nizu, serija "Kamiondžije" nastavlja put ka montaži i postprodukciji. Mi smo Baja i Žića, oni su Paja i Jare, poručuju Nenad Jezdić i Tihomir Stanić govoreći s poštovanjem o junacima kultne serije iz sedamdesetih godina.

- Ovo je neka vrsta podviga – dvadeset epizoda, ovako u nizu, posle vanredne situacije koja je bila zbog korone. Krenuli smo sa velikim strahom da li će se desiti nešto, da li će se neko od nas dvojice razboleti i onda bi moralo sve da stane, što je neka vrsta odgovornosti i tereta - priča Tihomir Stanić koji igra Žiću.

Kamiondžije

Tihomir Stanić / Foto: Promo

- "Kamiondžije" su legat; prethodne Kamiondžije. Oni su postali superheroji Paja i Jare, takvi kakvi su, kao glumci to što su nam dali u tom kontekstu i vremenu, to što su oni uradili, to se merilo sa superherojstvom jer su tada umeli da zalupe vrata direktoru - ocenio je Nenad Jezdić koji na TV ekrane donosi lik Baje.

Stanić ističe da je dodatna odgovornost bila na autorima novih "Kamiondžija" zbog kultnog statusa dobro poznate serije:

- Mislim da smo mirno i bez mnogo opterećenja izneli i Nenad Jezdić i ja i 150 glumaca koliko je bilo na snimanju.

Siguran je da će "Kamiondžije" biti jedna od malobrojnih serija koja će bez neprijatnosti moći da se gleda porodično, jer su se trudili da ne budu vulgarni i prosti, već da celoj priči daju dozu plemenitosti.

Kamiondžije

Nenad Jezdić / Foto: Promo

Paulina Manov u "Kamiondžijama" igra Daru, Žićinu ženu:

- Ona ima petoro dece, ali ima još dvoje, a to su njen muž i njen otac.

- Kamiondžija ima svuda, ortakluka takođe i neka nam Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja ne zamere što smatramao da nemaju tapiju na motiv ortakluka u našem narodu. To mi pričamo, potpuno smo drugi likovi, mi smo Baja i Žića, oni su Paja i Jare - poručuje za kraj Jezdić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    Lepo je ne zaboraviti legende

  • Alex

    U pravu je Goran Markovic....

  • NENAD

    Snate li vi nesto novo da snimite ? Ne sve staro sto godina uzas

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima