≫ 

Snima se srpska "Dinastija": Čuvena sapunica dobiće domaću verziju

Snimanje bi navodno trebalo da počne već na zimu

  • 6
Diahann Carroll "Dinastija" / Foto: Tanjug/AP

Srpska verzija popularne serije Dinastija” uskoro bi mogla da stigne na male ekrane, nakon što je jedna domaća producentska kuća otkupila prava za najgledaniju svetsku sapunicu. Serija će imati između 80 i 100 epizoda u prvoj sezoni i emitovaće se svakog dana.

Već na zimu bi trebalo da počne snimanje, saznaju Novosti, dok se trenutno radi na kastinzima i biranju lokacija.

- Radićemo kasting kao i uobičajeno - na prostoru cele bivše Jugoslaije. Probaćemo da nađemo najadekvatnije glume, a tu je lik Aleksis najdominantniji. Džoan Kolins se pojavila u epizodi pred kraj prve sezone, a kako je u drugoj stalni lik, rejting serije je drastično skočio. Tu je prvi put u sapunici da su ljudi zavoleli negativca, ona jeste bila surova, ali samo iz želje da zaštiti sovju decu - rekao je Goran Stamenković, prvi čovek pordukcijske kuće "Emoušn" za TV Novosti.

Kako je objasnio, neće se raditi o naftnim magnatima, već možda o ljudima koji imaju lance supermarketa. Trudiće da sve lokalno bude verodostojno.

- Mi imamo u Srbiji i veće bahaćenje i bogatije porodice - kazao je na pitanje da li u Srbiji danas postoji porodia kakvi su Karingtonovi.

Podsetimo, poznata američka sapunica emitovala se tokom devet sezona (1981-1989) u 220 epizoda.

Na prostoru bivše SFRJ, sve epizode “Dinastije”, emitovala je TV Beograd. Serija je kod nas, kao i u ostatku sveta stekla enormnu slavu i postala fenomen koji je uticao na tadašnju popularnu kulturu. Prikazana je u više od 150 zemalja, a u 80 bila je najgledaniji TV program.

Autorski tim Šapiro-Speling, postao je jedan od najbogatijih i najuticajnijih u Holivudu. Istoimeni rimejk popularne sapunice takođe beleži veliki uspeh, pa se na striming platformi “Netfliks” prikazuje u 188 zemalja, a ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda, kao najgledanija sapunica za 2019. godinu.

U četvrtoj i petoj sezoni, budžet “Dinastije” iznosio je milion američkih dolara po epizodi, a u seriji se koristio pravi stilski nameštaj, svilena posteljina, originalno skupoceno posuđe, glumci su nosili pravi nakit, jeli pravi kavijar. Haljina od šifona, dizajnirana za Lindu Evans, koštala je čak 18.000 dolara.

Svaki komad odeće koji je nosila Aleksis, šiven je lično za nju, a njene kućne haljine i ogrtači sa perjem, krznom i briljantima bili su dokazi glamura i visoke mode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bau

    25. septembar 2020 | 10:12

    Taj novac koji se odvaja za neke kvazi projekte,bolje uplatite na racun bolesne dece.Ionako ce biti promasaj.

  • Lejdi

    25. septembar 2020 | 09:33

    O Bozee😨😨😨

  • StoBihNaglasio

    25. septembar 2020 | 10:07

    Bolečina u 3 čina sta procitah u poslednja 2 pasosa..! Moramo da nestanemo, bolje je i za nas same :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA