≫ 

Sergej Trifunović se oprostio od Paskaljevića: Ko zna gde bih bio, da mi nisi dao prvu filmsku ulogu

Trifunović je dva puta sarađivao sa slavnim rediteljim

  • 5
Sergej Trifunovic, Goran Paskaljević

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić, ATA Images

Kolege i publika opraštaju se od reditelja Gorana Paskaljevića, koji je preminuo u 74. godini u Parizu.

Među prvima njemu je poslednji pozdrav uputio glumac Sergej Trifunović, zahvalivši mu se na onome što je učinio za njegovu karijeru.

- Ko zna kako bi se uopšte odvijao moj glumački put, da mi nisi dao moju prvu filmsku ulogu u "Tudjoj Americi." Zahvalan sam ti onoliko na tome. I na "Buretu", kasnije. Zahvalan na ogromnom poverenju koje je od mene učinilo glumca. Tvoj Sergej - napisao je Trifunović na svom Tviter nalogu.

Film „Tuđa Amerika“  snimljen je 1995. godine po scenariju Gordana Mihića.

To je priča o emigrantima, Srbiju Baji i Špancu Alfonsu koji žive u Bruklinu, sirotinjskom delu Njujorka. Bajo danju radi „na crno" fizičke poslove, a noću pomaže u baru Alfonsu kod koga i stanuje sa petlićem, poreklom iz starog kaja. Petlićevo obznanjivanje zore budi u Alfonsovoj slepoj majci nostalgiju za Španijom, a u Baji čežnju za njegovo troje dece o kojima brine njegova majka daleko negde na granici Srbije i Crne Gore, ne sanjajući da su i oni već krenuli na put za Ameriku.

sergej trifunovic tudja amerika

Sergej Trifunović, "Tuđa Amerika" / Printskrin: YT/Oktobar Film

Radnja filma "Bure baruta" dešava se u Beogradu sredinom devedesetih godina XX veka, kada brutalnost i nasilje postaju deo svakodnevne realnosti. Niz odvojenih priča međusobno je povezan situacijama naslja. U mučnoj atmosferi sve veće brutalnosti iz koje se ne vidi izlaz kao glavni motiv ponavlja se pitanje odgovornosti: „Ko je kriv?“

Video: Tužan dan za srpsku kinematografiju: Umro Goran Paskaljević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA