≫ 

Stavljao je upaljene cigarete u usta: Trik američkog mađioničara teško da neko može da ponovi

Podsetimo se neverovatnog trika Toma Malike u emisiji voditelja Dejvida Letermana

  • 2
Tom Malika Tom Malika izvodi nesvakidašnji trik sa cigaretama Printskrin: Facebook/Shin Lim

Možda vam ime Tom Malika ništa ne znači, ali ovaj američki mađioničar i impresionista je činio čuda tokom svog života. Naime, njegove tačke bile su svojevremeno deo emisije voditelja Dejvida Letermana, a svakako najpoznatiji njegov trik je onaj sa cigaretama, koji retko ko može da nadmaši. I koji je ušao u legendu.

Naime, Tom je za potrebe svog trika uzimao nekoliko cigareta, a takve upaljene ih je stavljao u usta.

Inače, Malika se rodio 19. avgusta 1948. godine u mestu Vaupun, u američkoj saveznoj državi Viskonsin. Nakon završene srednje škole odlazi u vojsku, a tri godine je služio u Koreji i Nemačkoj.

Nakon završene vojne službe, prelazi u Atlantu, gde je pohađao školu za konobare. U ovom gradu otvara i svoj bar pod nazivom "The Tom-Foolery Magic Bar Theater". Na preporuku komičara Roba Skeltona, Tom Malika je počeo da radi kao pantomimičar, a kasnije i kao mađiočar. Otišao je u Pariz, a svoj talenat pokazao je u čuvenom salonu "Crazy Horse".

Tom Malika je 1984. godine dobio nagradu "Siegfried & Roy Golden Lion" na seminaru u Las Vegasu. Bio je popularan pre svega u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, gde je uglavnom i nastupao.

2010. godine dijagnostifikovana mu je leukemija, a preminuo je 2016. godine, nakon što je stavljen u stanje indukovane kome nakon rutinske operacije hernije.

Podsetimo se njegovog legendarnog trika sa cigaretama:

Video: Gori, gori, oko moje, izgore-ee!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA