≫ 

"Realna priča" od sada i kao serija: Saznali smo šta je potrebno da se Veljko pomiri s Jadrankom

- Onima koji su gledali film neće biti nimalo dosadno jer u seriji ima toliko toga novog - ističe glumica Nina Janković Dičić

  • 0

Serija Mama i tata se igraju rata, autora Gordana Kičića, premijerno će biti prikazana 17. oktobra na Prvom programu RTS.

Serija ima 10 epizoda. Prvih 5 prikazuju scene iz prošlogodišnjeg filma Realna priča, a sledećih 5 će činiti novi serijal i nastavak sage.

Mama i tata se igraju rata Branimir Brstina, Milica Mihajlović, Nina Janković Dičić, Gordan Kičić i Vanja Ejdus / Printskrin: Telegraf TV

Na jučerašnji dan, 9. oktobra, u bioskopu Roda Cineplex, predstavljene su prve dve epizode serijala, i održana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili kreator serije i glumac, Gordan Kičić, reditelj Vladimir Tagić, glumice Nina Janković Dičić i Lena Lazović, i odgovorni urednik domaćeg serijskog i dramskog programa RTS-a, Marko Novaković.

Pored Gordana, Nine i Lene, u seriji igraju i Nebojša Ilić, Katarina Gojković, Branimir Brstina, Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Svetozar Cvetković, Nemanja Oliverić, Primož Ekart, Bojan Dimitrijević, Vojin Ćetković, Branka Šelić, Gorica Popović, Rade Nikolić i drugi.

Mama i tata se igraju rata Printskrin: Telegraf TV

- Mama i tata se igraju rata je realna priča, ali ujedno to i nije. To je film Realna priča, koji smo premijerno gledali pre skoro godinu dana, koji je sada dobio oblik igrane TV serije, dramedije (kombinacije drame i komedije). Bili smo iznenađeni Kiletovim (Kičić) pristupom i šta s ovom pričom želi da napravi. Predstavio je odnose jedne porodice koja ima probleme, kao i sve ostale. Siguran sam da će ova tema biti prepoznata i da će nam dati ohrabrenje i optimizam u vremenu u kom živimo i koje nas iznenađuje iz dana u dan - izjavio je Marko Novaković i dodao:

Mama i tata se igraju rata, konferencija Marko Novaković / Printskrin: Telegraf TV

- U ovih 10 epizoda, serija ima mnogo prošireniju priču. Mnogo je pažnje dato i sporednim likovima, a ne samo glavnom dramskom sukobu. U njoj možemo videti i sjaj i bedu glumačkog posla, koji Kile dobro poznaje, ne samo kao lik iz serije, već i kao lik iz života.

Kičić je istakao kako su film i seriju snimali pune dve godine, zaključivši projekat u prvoj polovini 2020. godine.

- Ovo je žanr kojim sam želeo da predstavim jednu dramatičnu porodičnu priču, i mislim da je to pravi ključ za koji smo se odlučili. Sa Vladom Tagićem sam se dogovorio da prvih pet epizoda i film režiram ja, a on drugih pet. Ovo je bio ozbiljan dramaturško-produkcioni zahvat koji smo uradili iz dva bloka. Prvih pet epizoda i film smo snimali pretprošle zime, a drugih pet prošlog leta - kazao je Kičić.

Mama i tata se igraju rata, konferencija Gordan Kičić / Printskrin: Telegraf TV

Prema rečima reditelja Tagića, snimanje je teklo glatko.

- Svi smo radili zajedno i ovo ostvarenje predstavlja kolektivni uspeh svih nas. Kile i ja nismo imali sukoba u toku saradnje. Potpuno smo se razumeli. Moj posao je bio jednostavan, a to je da ono što su oni sagradili, držim i usmeravam u odgovarajućem pravcu - istakao je Tagić.

Mama i tata se igraju rata, konferencija Vladimir Tagić / Printskrin: Telegraf TV

Glumica Nina Janković Dičić veruje da će serija doživeti još veću popularnost od filma.

Drago mi je što će publika konačno imati priliku da upozna Jadrankine prijatelje, više nego što su imali prilike u filmu, kao i njene roditelje. Mislim da će publici samim tim Jadrankin lik biti zanimljiviji i simpatičniji. Verujem da će je više prihvatiti kad uvide kakvo je njeno okruženje – smatra Nina Janković Dičić i dodaje:

- Mislim da će serija imati mnogo veći uspeh nego film. Kod nas je običaj da od svakog filma pravimo seriju, ali je u ovom slučaju drugačije. Samo prvih pet epizoda imaju veze sa filmom, ali čak i u njima ima mnogo novih likova. Onima koji su gledali film neće biti nimalo dosadno jer ima toliko toga novog.  

Mama i tata se igraju rata, konferencija Nina Janković Dičić / Printskrin: Telegraf TV

Da im mlada glumica, devojčica Lena Lazović nije pomogla, Kičić smatra da bi i serija i film potpuno drugačije izgledali.

- Svojim strpljenjem, energijom i koncentracijom, napravila je sjajan lik – napominje.

Nina i Gordan su nam rekli odakle potiče Veljkova frustracija i šta je to što je potrebno da bi se pomirio s Jadrankom... Ceo događaj pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA