≫ 

U večitom strahu od Majkla Majersa: Džejmi Li Kertis i "Noć veštica" i dalje obaraju rekorde

Ovo je čak 11. film iz frašize, ali predstavlja direktni nastavak na kultno ostvarenje iz 1978. godine

  • 0
Noć veštica, Halloween 2018 Foto: Promo

Da li ste znali da je restart filma "Noć veštica" (2018), sa Džejmi Li Kertis u glavnoj ulozi, zaradio rekordnih 77 miliona dolara, što je najuspešniji bioskopski debi bilo kog filma u SAD sa glavnom ženskom ulogom s preko 55 godina?

Na današnji dan 2018, gledaoci su hrlili u bioskope širom sveta kako bi ponovo gledali Džejmi Li Kertis u nastavku kultnog horor klasika Džona Karpentera iz 1978. godine.

Zapravo, ovo je čak 11. film iz frašize "Noć veštica", ali predstavlja direktni nastavak na pomenuto ostvarenje iz '78.

Priča se odvija 40 godina nakon masakra u Hadonfeldu, gde je prijatelje i komšije, tada srednjoškolke Lori Strod, usmrtio umno oboleli Majkl Majers. Lori sada ima 58 godina i živi izolovano, u večitom strahu od Majklovog povratka. Ona pije, retko napušta svoju "tvrđavu", i udaljila se od ćerke Karen, koju joj je država oduzela kad je imala 12 godina. Lori jedino komunicira sa Kareninom ćerkom, a svojom unukom, Alison.

Lorino predviđanje se uskoro ostvaruje, a to je da će 31. oktobra, na Noć veštica, Majkl pobeći iz psihijatrijske ustanove i završiti ono što je započeo...

Pored Džejmi, u filmu glume i Nik Kasl (Majers), Džudi Grir (Karen), Endi Matičak (Alison) i drugi.

Odmah po premijeri, "Noć veštica" je dobio pozitivnu ocenu od kritike i gledalaca, posebno za Džejmin performans, zaradivši 255 miliona dolara širom planete. Ovo ga je učinilo najuspešnijim filmom franšize, oborivši rekord koji je "Vrisak" prethodno postavio 1996.

Dva nastavka su u planu - "Noć veštica ubija" i "Noć veštica se završava", koji će premijerno biti prikazani 15. oktobra 2021. i 14. oktobra 2022. godine. Cela glumačka ekipa će reprizirati svoje uloge... tj. oni koji su preživeli...

Video: Najbolji film godine prema Forbsu je 1917

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA