Ovo je poslednji film Čedvika Bozmana: Svi se pitaju hoće li posthumno dobiti Oskara

"Ma Rainey’s Black Bottom" naći će se na platformi 18. decembra

  • 0
Čedvik Bozman Čedvik Bozman / Printskrin: YT/Netflix

Poslednji film Čedvika Bozmana "Ma Rainey’s Black Bottom" predstavljen je trajlerom u kome pokojnog glumca vidimo u smokingu, na sceni, kako svira bluz uz Vajolu Dejvis

Radnja filma, baziranog na nagrađivanoj pozorišnoj predstavi Avgusta Vilsona, vrti se oko bluz pevačice Ma Rejni, koju igra Dejvis. Smeštena je u Čikago 1927. godine, gde se grupa muzičara bavi pitanjima rase, bluza, međusobnih veza i iskorišćavanja afroameričkih umetnika.

Nedavno preminuli Bozman igra Livija, ambicioznog trubača koji želi da ostavi trag na čikaškoj muzičkoj sceni tako što će starim pesmama dati moderno osveženje. 

Podsetimo, Bozman je preminuo krajem avgusta od raka. Netflix je, pretpostavlja se, ubrzo objavljivanje filma "Ma Rainey’s Black Bottom" u nadi da će Bozman možda posthumno biti nominovan za najboljeg sporednog glumca. Netflix tu šansu ima i sa filmom Spajka Lija "Da 5 Bloods" u kome Bozman takođe glumi.

Ukoliko se to desi, Bozman bi mogao postati prvi glumac sa dve nominacije za Oskara, dodeljene posthumno. 

"Ma Rainey’s Black Bottom" trebalo bi da se na platformi nađe 18. decembra. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA