≫ 

Preminula glumica iz kultnog crtaća: Po liku Mardž Čempion (101) nastala je Snežana

Njen otac, koreograf koji je radio sa Čarli Čaplinom, rekao je jednom prilikom kako njegova ćerka ne samo što zna da pleše, nego zna i da bude dama. Ova druga osobina donela joj je glavnu ulogu

  • 0
Marge Champion Printskrin: Youtube Disney Dynasty/Guideposts

Mardž Čempion, žena koja je poslužila kao inspiracija za čuvenu Diznijevu Snežanu iz "Snežane iz sedam patuljaka", preminula je u sredu u 101. godini, javljaju američki mediji.

Glumica i igračica bila je nezamenjiva tokom 1950. godina u studiju MGM, baš kao i njen suprug Gover Čempion. Za koreografiju u TV filmu "Queen of the Stardust Ballroom" dobila je Emi 1975. godine.

Ipak, najpoznatija će ostati kao jedna od žena koje su bile model za čuvenu Snežanu.

Mlada plesačica takmičila se sa 200 drugih devojaka kako bi bila inspiracija za glavnu crtanu junakinju u "Snežani i sedam patuljaka". Bilo joj je samo 14 godina kada se pojavila na audiciji. 

No, godine nisu smetale. Izvela je nešto neverovatno - kretala se tako elegantno i prefinjeno, dok na glavi nosi ragbi kacigu, što su sve devojke morale, jer u to vreme crtani junaci imali su veće glave.

Njen otac, koreograf koji je radio sa Čarli Čaplinom, rekao je jednom prilikom kako njegova ćerka ne samo što zna da pleše, nego zna i da bude dama. Ova druga karakteristika donela joj je glavnu ulogu u prvom Diznijevom velikom animiranom filmu.

To jest, takoreći. Mardž je zapravo odigrala sve Snežanine scene, a crtači su njene pokrete preneli na film. Pune dve godine je radila dan ili dva nedeljno, a za to bi dobijala 10 dolara.

- Niko od njih (u timu animatora koji su činili samo muškarci) nije bio devojka i nije znao kako se ona oblači ili ponaša - rekla je ona u intervjuu 1998. godine.

Inače, Čempion nije bila jedina Snežana. Lik ove princeze zapravo je nastao prema Hedi Lamar, čuvene austrijske glumice, dok je Adrijana Kasteloti posudila glas Snežani.

Kada je "Snežana i sedam patuljaka" objavljen 1937. godine, kao prvi dugometražni animirani film snimljen u SAD-u, postao je senzacija.

Čampion je takođe radila kao model za Plavu vilu u "Pinokiju", nilsku kobilu koja igra balet u "Fantaziji" i gospodina Rodu u "Dambu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA