≫ 

Važi za grad štediša, a sve je češća destinacija filmadžija

Od "Južnog vetra" do "Nečiste krvi"

  • 1
TURIZAM SRBIJA PIROT Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Pirot sa svojom okolinom postaje sve interesantniji filmskoj industriji, piše lokalni portal Pirotske vesti.

Ove godine započeto je snimanje nekoliko filmskih ostvarenjenja u selu Temska i Topli do. Završeno je snimanje filma "Beležnica", serije "Južni vetar", zatim snimanje delova serije "Nečista krv".

Snimanje filma Sve se češće ovde snima / Foto: Pixabay

Najverovatnije, početkom novembra se očekuje potvrda za snimanje u Dobrom dolu. Jedna strana produkcija snima u Pokroveniku. Radnja filma je iz sredine 19. veka, strani glumci su u pitanju i strana režija. Sve ovo je veoma bitno iz mnogo razloga, smatra direktor Turističke organizacije “Pirot”, Bratislav Zlatkov.

-Ono što je važno jeste da ta filmska industrija i ostvarenje lokacije za koje dozvole izdaje grad Pirot ili Park prirode “Stara planina” podiže lokalnu ekonomiju. Ljudi su smešteni u gradu, koriste razne druge usluge, a pored toga sve to utiče na promociju turističkih potencijala.

- Imamo dobru saradnju sa ljudima iz sveta filma. Recimo, tražili smo da pomognu selu da urede seosku ambulantu, put i slično. Ono što je još bitno, mi smo ovih dana potpisali ugovor sa Ministarstvom turizma za još jedan projekat za koji smo dobili oko dva miliona dinara - kaže Bratislav Zlatkov.

Video: Bolivud dizao u vazduh auta po Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТоХ

    3. novembar 2020 | 08:11

    Сеоску амбуланту,пут,зар то није посао био за неког другог,а не за филмаџије,а да златно доба,заборавих....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA