≫ 

Ne igrajte se sa Kevinom Kostnerom i Dajanom Lejn: 5 filmova koji stižu u novembru

Porodične drame obeležiće američku ponudu

  • 0
Let Him Go Filmske zvezde bore se za svoju porodicu u novom filmu / Foto: Promo/ Mazur / Kaplan Company

Bližimo se kraju godina koja nas je uskratila za mnoge dobre filmove, bioskopske projekcije pa i nove sezone pojedinih serija.

U novembru božićna sezona već uveliko počinje, te su porodične drame i romantične komedije najčešće u američkoj ponudi. Za ovih pet novih filmova vlada najveće interesovanje.

6. novembar

"Pusti ga" (Let Him Go, bioskopi)

Džordž (Kevin Kostner) i Margaret Blekledž (Dajana Lejn) izgubili su svog sina u nesreći, a sada kada se njihova snaja Lorna preudala i postala Lorna Viboj, predosećaju da će uskoro izgubiti i svog unuka Džimija.

Lorna i Džimi ne žive daleko od njih, ali kada Margaret jednom neočekivano navrati, shvata da su spakovali kofere i otišli, ne ostavivši nijednu poruku ili podatak o tome gde odlaze.

Margaret i Džordž sedaju u kola i kreću u potragu za njima, rešeni da Džimija vrate. No, i Džimi je sada Viboj i neće ga uzeti bez borbe.

13. novembar

"Seljačka elegija" (Hillbilly Elegy, Netflix)

U ovoj porodičnoj drami glavne uloge ponele su Glen Kloz, Ejmi Adams i mlađani Gabrijel Vaso.

Vans je na pragu toga da dobije svoj posao iz snova, kada ga porodična kriza natera da se vrati kući i porodici koju pokušava da zaboravi.

Netflix je ovaj film odlučio da prikaže i u bioskopima, što znači da se nada nominacijama za Oskara. A već po trejleru je jasno da su svojom izvedbom Glen Kloz i Ejmi Adams to i zaslužile.

"Amoniti" (Ammonite, bioskopi)

U filmskoj verziji priče o naučnici Meri Aning glavnu ulogu dobila je oskarovka Kejt Vinslet, jedna od najcenjenijih glumica srednje generacije.

Irska zvezda Serša Ronan, koja je sa 26 godina već četiri puta nominovana za Oskara, pridružila se Vinsletovoj u ovom filmu koji lako može da im donese nova glumačka priznanja.

Meri Ening se bavi prikupljanjem fosila na jugu zemlje. Ponesena velikim otkrićem, ova žena trudi se da turistima koji obilaze ove krajeve proda deo plena, kako bi mogla da izdržava sebe i bolesnu majku. Međutim, jednog dana, bogati posetilac zamoli je da mu pričuva suprugu Šarlot, koja pati od melanholije.

20. novembar

"Beži" (Run, Hulu)

Film "Beži" prati tinejdžerku Kloi, koja je u invalidskim kolicima, i o kojoj brine i kod kueć je podučava njena stroga majka Dajana. Kako se priča odvija, Kloi počinje da shvata da njena majka od nje čuva veliku i mračnu tajnu.

Kloi igra mlada glumica Kira Alen koja zaista koristi invalidska kolica, te je ovo veliki korak za inkluziju u Holivudu. Uloga Dajane pripala je Sari Polson.

25. novembar

"Najsrećnije doba" (Happiest Season, Hulu)

Ebi planira da za Božić zaprosi svoju devojku Harper, no problem je u tome što Harper još svojoj porodici nije rekla da je gej.

LGBTQ praznični rom-komovi nisu bili česti u ovom žanru. Osim Hulu, prvi ovakav film izbacio je i kanal najpoznatiji po božićnim filmovima - Hallmark. U pitanju je "Božićna kuća" (The Christmas House).

Dva brata, Majkl i Brendon, vraćaju se kući za Božić. Dok Majkl i njegov muž Džejk sa nestrpljem čekaju vesti o tome da li će moći da usvoje svoje prvo dete, Brendon se ponovo susreće sa svojim devojkom iz srednje škole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA